Снимка: Булфото, архивТрета седмица България е с най-ниска цена на

...
Снимка: Булфото, архивТрета седмица България е с най-ниска цена на
Коментари Харесай

Радев: Трета седмица България е с най-ниска цена на електроенергия, вследствие на мерките на служебното правителство

Снимка: Булфото, списък

" Трета седмица България е с най-ниска цена на електрическа енергия, в резултат на подхванатите ограничения на служебното държавно управление ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Кърджали.

По думите му, затварянето на българските въглищни електроцентрали изисква решение с дълготрайна визия, взето с консенсус от всички партии. 

Той добави, че макар че е редно такова решение да бъде взето от постоянно държавно управление с дълготраен ангажимент, поради събитията се търси решение в границите на служебното държавно управление.

“Затварянето на въглищната енергетика е стратегическо решение. То е извънредно обвързващо с решаването на голям обществен проблем в България ”, съобщи Радев и посочи, че сега въглищните електроцентрали подсигуряват нашата самостоятелност и самостоятелност от съмненията на цените в интернационален проект. 

Евентуалната дата за прекъсване на електроцентралите би трябвало да бъде отсрочена оптимално във времето, с цел да се обезпечи ниска цена на електрическата енергия и оползотворяване на ресурсите ни, съобщи още президентът:   “2036 година са декларирали като период в своята тактика за преход предходните ръководещи и са го внесли в Европейския съюз. Моето персонално мнение е, че ние би трябвало да се борим този период да бъде продължен. В същото време следва  ефективно да се провежда това произвеждане, тъй че да можем да понижим парниковите излъчвания, чиято цена пораства непрестанно ”. 

Президентът акцентира, че служебното държавно управление прави всичко допустимо в границите на своите пълномощия Планът за възобновяване и резистентност да бъде сполучливо приключен, оповестиха от прессекретариата на президента.

След като посети индустриални и текстилни предприятия, Румен Радев даде висока оценка на вероятностите за икономическо развиване на района. По думите на президента Кърджали дава образец с редица многообещаващи компании, демонстриращи визионерство и ефикасен мениджмънт.

Президентът акцентира също по този начин, че служебното държавно управление ще продължи да осъществя ограничения в помощ на бизнеса за превъзмогване на рецесията.

Ние би трябвало да помогнем на българския бизнес, сподели Радев в дружество за каучукови съединения край града. По думите му настоящето държавно управление се отличава от предходното с това, че работи извънредно в границите на закона, само че за него изрично би трябвало да се търсят способи за подкрепяне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР