Снимка: Булфото, архивСпоред мен президента и премиерът играят заедно. По

...
Снимка: Булфото, архивСпоред мен президента и премиерът играят заедно. По
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Според мен президента и премиерът играят заедно

Снимка: Булфото, списък

" Според мен президента и министър председателят играят дружно. По никакъв метод не би трябвало да се позволяват промени в Изборния кодекс в последния миг ".

Това сподели водачът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в ефира на Нова телевизия, написа Novini.bg.

" Тези промени, които стартира президентът, по никакъв метод не подсигуряват условията за загадка на вота като гласуването по пощата. Хората зад граница ще бъдат лишени от правото да гласоподават. Да не би да можем да променяме законите в другите страни? Нищо не можем да създадем за българите чужбина. Там са наложени съответни ограничения и всеки би трябвало да ги съблюдава. Най-добре е човек да си лежи на дивана и да гласоподава от там, само че никой не може да подсигурява тайната на вота при гласоподаване по пощата и в България няма никаква процедура ", уточни той.

Румен Радев насрочи изборите

" Гласуването по пощата не е толкоз просто. Там би трябвало да има някаква преписка. Държавата би трябвало да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е сменен твоят избор. След това, с цел да се направи това, страната би трябвало да ти знае адреса. Няма безусловно никакво време за организирането му, нито процедура, нито нормативна база. Времето е прекомерно малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка. Тези хрумвания за гласоподаване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел – настояванията на хората, които стачкуваха по улицата, само че в случай че ги изпълниш, още веднъж може да си полаган на рецензия. Нима някой може да подсигурява, че това писмо, с което се гласоподава, някой няма да го отвори и подмени? Някой може ли да подсигурява, че от Турция при 300 000 изселници няма да имаме 600 000 гласове? В цигански махали е същото - може тарторът да пусне бюлетините на всички в пликове и да ги пусне ", съобщи Симеонов.

" Който толкоз доста държи на представително ръководство в България и той да взе участие в избора му, да си хване самолета и да пристигна в България. Няма различен излаз и решение, в случай че има локдаун. Има си ред. Да не би България да е над законодателството на другите страни? Задача без решение е това. Има неспособност за практикуване на несъмнено право. Тази неспособност е налице и при доста други права на българските жители при характерни обстановки. В другите страни се гласоподава при избран правилник и гарантиране на тайната на вота. Ние не можем да го създадем това, няма такава процедура. В Германия да вземем за пример не е позволено гласоподаване отвън територия на страната, с изключение на чиновниците на консулства и посолства. Как там се подсигуряват там техните конституционни права? “, запита той.
 

„ Като виждам профила на гласуващите в чужбина, в случай че на предходните избори не бяхме блокирали границите, щяхме да имаме две турски партии. Нямаме интерес прилежащата страна да се намесва. Оттам (Турция) идва най-голямата опасност. Лично видях на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ по какъв начин се изсипаха над 50 - 60 автобуса и се стовари една навалица, която се чудеше по какъв начин да се намъкне в България. Това е проведено. Имахме хора в секциите в Турция и видяхме по какъв начин се пропагандира. Пред секцията пристигнаха районни кметове, които ги караха с автобуси и когато видяха, че се съблюдава условието за попълване на декларация и те не можеха да го създадат, автобусите се насочиха към секции, където това не се съблюдава. Те имат доста добра строена организация. Говоря за Ердоган и Турция. Движение за права и свободи са факири във връзка с мобилизацията на циганските гласове “, добави Симеонов.

" СИК са формирани от представители на политическите партии, позволяват се и Неправителствени организации, което подсигурява честността на процеса. В механизма на осъществяване на избори е заложена многопартийността.Манипулацията в самата секция са доста дребни ", сподели още той.

На въпрос дали патриотите ще бъдат обединени, той съобщи, че не може да каже.

" Според мен президента и министър председателят играят дружно. На 4 април хората няма да са преодолели още страха и няма да има още задоволително имунизирани ", счита Симеонов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР