Снимка: Булфото, архив Председателят на Синдиката на българските учители Янка

...
Снимка: Булфото, архив Председателят на Синдиката на българските учители Янка
Коментари Харесай

СБУ: 38% от учителите са готови да се ваксинират, а над 60% - да си направят антигенен тест

Снимка: Булфото, списък
Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева заяви, че 38% от учителите и непедагогическия личен състав са подготвени да се имунизират, а над 60% са подготвени да си създадат антигенен тест, с цел да се види какво е здравословното им положение и дали са прекарали ковид, съобщи лидерката на синдиката пред.

" Синдикатът има и фонд " Не си самичък в COVID-19 ", който изплаща парични помощи на сътрудниците, тъй че е извънредно належащо да се организират антигенни проби и имунизиране ", добави Такева.

" Със здравния министър и основния държавен контрольор уточнихме по какъв начин и по какъв метод ще се прави логистиката за масовоте тестване и имунизирането. Ще се направи връзка сред РЗИ-тата и Регионалните ръководства на образованието по райони ", изясни Такева.

Първи в акцията по всеобща имунизация ще са Пловдив и Бургас, а по-късно и останалите градове.

" Работата на учителите е извънредно стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, тъй че съгласно мен, е целесъобразно да се имунизират ", сподели Такева.

" На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас. Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас най-малко за две седмици ", добави Янка още Такева.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР