Снимка: Булфото, архивПетел продължава да следи какво се случва с

...
Снимка: Булфото, архивПетел продължава да следи какво се случва с
Коментари Харесай

Присъдата на убиеца на 18-годишната Андреа от село Галиче влезе в сила

Снимка: Булфото, списък

" Петел " продължава да следи какво се случва с килъра на Андреа от села Галиче, откакто присъдата му влезе в действие.

Той беше наказан от Врачанския областен съд за 4 закононарушения – влизане с щурм, обир, обезчестяване и ликвидиране.

За всичките осъществени закононарушения Аксел Олеков ще лежи в пандиза 18 години. Това е маскималното, което можеше да му бъде присъдено, тъй като е направил закононарушенията още до момента в който е бил невръстен.

Вечерта, преди да отнеме живота й, малолетният палач вечеря с баба си и дядо си в къщата им, която е през улицата. Тръгва си и … следва страшното. Нападателят чупи прозорец на приземния етаж, влиза в къщата, нахвърля се върху момичето, което обезверено се бори и пробва да се обади на собствен братовчед. Когато тя към този момент е полумъртва, той я изнасилва. За да прикрие действието си я умъртвява с ножа, който намерил на масата. Взема парите й и си потегля с тях. Хората в близост научават на сутринта, че 18-годишната Андрея е свиреп убита по най-жесток метод. Не подозират кой е лишил живота й. Изплашени и плачещи съседи и близки стоят пред къщата още преди да пристигна криминалистичната лаборатория. Убиецът също е там, само че никой даже не подозира това. Той слуша деликатно какво приказват и околните, и служителите на реда, и репортерите. После отива да си купи всякакви движимости с кървавите пари на Андреа. Няколко часа по-късно е задържан. Тогава и дядо му научава, че извергът, който е клел доскоро е неговия внук, а хората още тогава желаят за него най-тежката присъда.

Това желаят хората и вършат митинги и в селото, и пред постройката на съда по време на делото.

„ Това не е човек, това е изрод. Изверг! Как може по-късно си е купил техника, купил си е облекла. Даже е бил измежду проверяващите е бил там и е бил ухилен “, споделя бащата на Андреа – Асен Руменов.

Източници на NOVA описаха, че и по време на разпита, до момента в който разказвал какво е направил с момичето също се усмихвал. И на последното правосъдно съвещание Аксел се криеше със същата качулка, с която бил в злокобната нощ и ужасяващото утро. Пред постройката на съда непроменяемо бяха десетки хора от две села, пристигнали да упорстват за сурова присъда дружно с бащата на Андреа.

„ В прокуратурата, когато отидох за пръв път и там ми споделиха, че в този момент сега за малолетен палач и за без значение от какъв темперамент, какво е закононарушението и какво е убийството максимума, който може да му се даде е 12 години. Това беше за мен все едно веднъж бях погубен от това, че щерка ми към този момент не е сред живите и повторно бях погубен от съгласно в този момент настоящия закон. Това беше за мен огромен смут и аз още тогава споделих, че ще се боря и няма да оставя нещата по този начин. Аз желая да намеря покой за мен и покой за детето си “, прибавя бащата на Андреа.

Той не е стъпва в къщата в Галиче. Живее при свои близки в друго обитаемо място. Там получи новината, че присъдата не е обжалвана и е влезнала в действие.

„ Радвам се, щото въпреки всичко се даде някаква присъда, тъй като има доста случаи, в които присъдата в тоя интервал от време не може да се даде. Получи това, което е максимума от закона, съгласно в този момент настоящия закон. Според мен това не е задоволително и в никакъв случай не би могло да бъде за ликвидиране от подобен темперамент. Това е свирепост, която освен поради мен и поради моя случай, само че това трябваше да се накаже с оптималната присъда за наставление на всички такива, които престъпват закона и които са склонни да извършат такива тежки закононарушения “, споделя Асен Руменов.

„ Доволна съм, че дадоха оптималната присъда на килъра. Не съм удовлетворена от това, че годините са малко. Един човешки живот не коства 18 години. Той ще излезе на моите години здрав, прав, в силата си и ще може да си има семейство, деца. Ще може да си убива отначало и … по този начин. Осъдените сме ние “, споделя племенницата на Румен.

Затова околните ще продължат да упорстват законът да бъде изменен. Те събират подписка измежду съидейници в цялата страна и ще я внесат в Народното събрание с искане за смяна в Наказателния кодекс. Ще създадат и фондация на името на Андреа, която да дава отбрана на потърпевши от закононарушения хора.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР