Снимка Булфото, архивПандемията има два сценария – да паднем под

...
Снимка Булфото, архивПандемията има два сценария – да паднем под
Коментари Харесай

Математикът Витанов: Локдаун до изборите няма да има

Снимка Булфото, списък

" Пандемията има два сюжета – да паднем под 2000 случая дневно или да не паднем. При под 2000 случая дневно ще имаме хубава Коледа. Ако не паднем, това ще натовари системата последователно и може да не устиска ". Това съобщи математикът проф. Николай Витанов в " Твоят ден " по Нова тв.

Той счита, че 7000-7500 е пикът на дневна база, написа.

" Починалите ще минат 25 000 до изборите. Здравната система ще устиска, само че напрежението ще е доста огромно. Мерките със зелените документи са сполучливи, само че на второ място. На първо място е това, че в този пожар изгоря доста. Дифузното разпространяване стопира да се ускорява, тъй като този пожар не може да има същата мощ ", показа математикът.

Той разяснява, че през вчерашния ден 36 000 души са се срещнали с вируса, което е 0,5% от популацията.

" Тази седмица случаите са с 150 повече в сравнение с през предходната по това време. Краят на експоненциалния напредък се вижда. Дифузното разпространяване в страната стартира да отслабва. Има малко повишаване. Локдаун до изборите няма да има. 

По думите му базовото репродуктивно число през днешния ден е 1,18, а това демонстрира, че здравната система се напряга, имаме уголемение на обсега на болестта, само че то не е експоненциално.

" С големи старания здравната система ще се оправи ", убеден е той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР