Снимка Булфото, архив Очертават се още смени на ръководни постове. 

...
Снимка Булфото, архив Очертават се още смени на ръководни постове. 
Коментари Харесай

Бойко Рашков обеща още смени на ръководители

Снимка Булфото, списък
Очертават се още смени на управителни постове. 
Трусовете в службите не престават. Кадрови рокади в ДАНС и разузнаването ще изиска Бойко Рашков от премиера. Това стана ясно от изявлението му пред

Ден откакто събра всички шефове в Министерство на вътрешните работи, Бойко Рашков разгласи, че не е удовлетворен от работата на част от тях. „ Уплашени са. Опитах се да ги успокоя. Казах им, че описи няма ”, сподели той.

Смени обаче ще има. „ Убеден съм, че ще се наложи да сменяме ръководители ”, добави Рашков.

Той е неудовлетворен от работата на ГДБОП, Националната полиция и реакцията на полицията по време на антиправителствените митинги. Днес управлението на Столична дирекция на вътрешните работи ще рапортува още веднъж какви са инспекциите и има ли служители на реда надвишили правата си, упражнявайки принуждение над жители.

„ Има едно наказване, за което научих тези дни – възбрана за покачване в служба на един полицейски шеф. Вместо да прояви угриженост, основният секретар като че ли толерираше тези дейности на полицейските органи случаи ”, разяснява Бойко Рашков.

На заседание тези дни ще бъдат поканени и шефовете на разузнаването и ДАНС, които са в неплатен отпуск и не са пристигнали на срещата, свикана от служебното държавно управление.

„ Няма да мога да работя с тях ”, безапелационен бе Рашков.

Причините - били политически обвързани и употребени за поръчки. Бивши чиновници, близки до предходните ръководещи пък били назначавани и в други структури, твърди Рашков. „ По този метод се основава един наказателен уред, който доста елементарно може да се употребява от държавното управление на Борисов ”, уточни още той.

Всичко, по думите му ставало с благословията на някогашния и сегашния основен прокурор. „ Такива ръководители на прокуратурата като Цацаров и Гешев режат клона, на който стои прокуратурата, тъй като са склонни да се подчиняват на политическата власт ”, добави Бойко Рашков.

След изявлението от Комисията за лишаване на нелегално имущество, ръководена от Сотир Цацаров, пуснаха прессъобщение, че шефката на политическия кабинет на Рашков била уволнена от тяхната работа за спор на ползи. Сама провела състезанието, който я назначил. Елена Фичерова обжалвала и не е ясно на какъв стадий са делата. Името й се свързва с партията на Васил Божков, в чиито листи е била, само че към този момент е заличена. От ДАНС и прокуратурата към този момент отхвърлиха коментар.

    

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР