Снимка Булфото, архивНяма закононарушение при строителството на хотела с външен

...
Снимка Булфото, архивНяма закононарушение при строителството на хотела с външен
Коментари Харесай

Началникът на ДНСК арх. Иван Несторов: Не открих нередности при строителството на нов хотел край морския бряг в Св. св. Константин и Елена

Снимка Булфото, списък

„ Няма престъпление при строителството на хотела с външен басейн в курорта Св. св. Константин и Елена край Варна. За обекта е издадено легално, законосъобразно позволение за градеж, въз основата на утвърдена техническа документи. На мястото нито ще има нов плаж, нито се застроява съществуващата пясъчна линия ". Това сподели началникът на ДНСК арх. Иван Несторов на брифинг в града след оглед на място в комплекса, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна.

``
реклама

Той извърши огледа след сигнали на жители, че в региона на мостчето се строи солидна постройка, на самия плаж наоколо до открит предходната година 5-звезден хотел. Според Иван Несторов това е втора инспекция на обекта. Първата е извършена през август предходната година от инспектори от Районната дирекция по строителен контрол. Днес той удостовери, че разрешителното за строителството на хотела е било издадено от основния проектант на Общината Виктор Бузев на 16 февруари 2018 година.

То е влезнало в действие един месец по-късно – на 12 март. По думите му за всички отговорности по отношение на законосъобразността на направените строителни бумаги отговорност носи консултантската компания. „ В разрешението е записано, че постройката ще е с предопределение хотел на два етажа с кула. Външният басейн се намира в урегулиран аграрен парцел, очакван в новия Подробен организационен проект на курорта Св. св. Константин и Елена, утвърден от Министерството на районното развиване и благоустройството през 2017 година ", уточни арх. Несторов.

По отношение на височината на постройката откъм плажа той разяснява, че също не може да се откри нарушаване, защото текстове в закона разрешават тя да е такава. „ Откъм улицата постройката е двуетажна, с една кула, която аз като проектант не схващам, само че тя е препоръчана от проектантите по целенасоченост “, разяснява още началникът на ДНСК. Кулата ще е с разгърната застроена повърхност до 25 квадратни метра.

„ Проектантите са решили, че ще има образен архитектурен резултат и по тази причина са я присъединили “, посочи той. По отношение на строителството на моста, което се прави редом с градежа на хотела, арх. Несторов разяснява, че също има строително позволение. С този въпрос обаче се занимава Морската администрация. „ Към по този начин наречения „ мост на въздишките “, който в този момент се възвръща, има бетонен метод, очакван е и достъп с асансьор. Той може да играе и ролята на лодкостоянка “, сподели още арх. Несторов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР