Снимка Булфото, архивНякои американци са се обадили на брат ми

...
Снимка Булфото, архивНякои американци са се обадили на брат ми
Коментари Харесай

Ердоган отправи остри критики към САЩ и предупреждение: Не знаят с кого си имат работа

Снимка Булфото, списък

„ Някои американци са се обадили на брат ми Илхам Алиев и са му споделили, че в случай че Турция застане на страната на Азербайджан, ще има наказания против Турция ”, съобщи Ердоган в неделя.

Заради покупката на съветски ракети и поддръжката към Азербайджан в сраженията с Армения, турският президент Реджеп Ердоган насочи остри рецензии към Съединените щати, които заплашват своите натовски съдружници с налагането на наказания.

Коментарът му бе изработен на фона на продължаващите конфликти на Азербайджан против арменските окупатори в Нагорни Карабах. Вашингтон заплаши Анкара със наказания и поради покупката на съветски зенитно-ракетни системи С-400.

„ Съединени американски щати не знаят с кого си имат работа ”, уточни турският президент. Той прикани Съединени американски щати да наложат наказания, каквито и да са те. Ердоган сподели това по време на конгрес на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в Малатия. „ Съединени американски щати желаят да върнем съветските ракетни системи С-400, само че ние не сме племе, а суверенна страна ”, съобщи президентът.

Връзките сред съдружниците в НАТО Турция и Съединени американски щати бяха мощно обтегнати предходната година поради придобиването от Анкара на модерната съветска система за противовъздушна защита С-400, което накара Вашингтон да отстрани Турция от своята стратегия за стелт изтребители Ф-35. Съединени американски щати настояват, че системата може да се употребява от Русия за скрито приемане на класифицирани детайлности за самолетите Ф-35 и е несъвместима със системите на НАТО. По отношение на спора в Нагорни Карабах, Анкара не крие мощната си поддръжка към Баку, основана на правилото „ една нация, две страни ”.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР