Снимка Булфото, архивНека се запасим с търпение и да чакаме

...
Снимка Булфото, архивНека се запасим с търпение и да чакаме
Коментари Харесай

Служебният премиер: Готови сме за избори по всяко време

Снимка Булфото, списък

" Нека се запасим с самообладание и да чакаме мъдростта на партиите, показани в Народното събрание да свършат тяхната работа. Тяхната работа е точно да създадат всичко допустимо България да има стабилно, устойчиво, подкрепено от Народното събрание държавно управление ".

Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в село Забърдо, като добави, че с препоръчаната актуализация на бюджета страната ще е подготвена за избори когато и да е, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Предполагам си дават доста добра сметка, че в случай че не бъдат поредни в това, което вършат и това, което споделят с хората, гласоподавателите и хората, които са ги пратили в Народното събрание ще ги глобяват на по-късен стадий, на последващи избори, когато и да са те ", сподели Янев.

" Много се надявам сред партиите да има различен вид диалог, който към момента не е обществено прочут. Това, което виждаме сега е, че най-голямата партия, която е с електорална тежест не позволяваща да осъществя независим мандат и наложително би трябвало да търси други партии, които да я поддържат, на процедура тя най-малко обществено приказва надали не с ултиматуми ", счита министър председателят.

" Надявам се, че има и нещо друго, което още не е обществено комуникирано. И те ще  намерят и компромиса и дипломатичността ".

" Партиите евентуално добре си дават сметка какво е тяхното държание, какви са обещанията им пред гласоподавателите, преди изборите и след тях, а от това зависи и опцията да сформират държавно управление. Дали и по какъв начин това ще стане е малко рано да се приказва, тъй като досега най-малко от медийното държание, не е доста ясно каква е тяхната настройка ", уточни Стефан Янев.

Премиерът добави, че теоретично и на практика страната е подготвена за избори когато и да е.

" Изборите костват и пари и в тази връзка на изключително съвещание през вчерашния ден Министерски съвет одобри предложение на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет, в който са планувани пари и за избори през есента ", изясни Янев.

Той посочи, че на процедура изключителните избори на 11 юли са " употребявали " парите, планувани за президентските избори наесен.

" Така че тази смяна в бюджета би трябвало да се случи и надяваме се, че Народното събрание ще има нужното време и предпочитание да се занимае с този въпрос и да одобри съответния закон за изменение и допълнение на закона за бюджета ", съобщи служебният министър председател.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР