Снимка Булфото, архив Над два пъти минималната работна заплата да

...
Снимка Булфото, архив Над два пъти минималната работна заплата да
Коментари Харесай

МТСП предлага: Над 2 минимални заплати за част от социалните работници

Снимка Булфото, списък
Над два пъти минималната работна заплата да получават част от обществените служащи от услугите, финансирани от държавния бюджет, предлага общественото министерство, написа В оповестените за разискване критерии за образуване на техните заплати е планувано обвързване с минималната за страната работна заплата, като смяната би трябвало да влезе в действие от началото на 2022 ра година:

" Законът за обществените услуги задължава да се одобряват критерии за образуване заплатите на обществените служащи от услугите. Те ще бъдат диференцирани, като за ръководителите на дневни центрове или 24-часови услуги, месечната заплата ще е от 180 до 250 на 100 от минималната, а за главните и целесъобразни експерти, които директно дават услугата на хората - от 150 до 220 на 100 от минималната заплата, отново според от типа на услугата. Най-високо ще е заплащането в интегрираните здравно-социални услуги за деца и възрастни.

Предвидено е още за тези, които поставят грижа за хора с нападателно държание и с потребност от непрекъснато здравно наблюдаване, заплатите да се завишават в допълнение с до 30%.

По данни на Агенцията за обществено подкрепяне, сега над 16 000 обществени служащи са заети в услугите и се грижат за над 36 000 консуматори. "
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР