Снимка: Булфото, архивКогато се появи епидемия веднага почват имунизации. Трябва

...
Снимка: Булфото, архивКогато се появи епидемия веднага почват имунизации. Трябва
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: За да имаме резултати, трябва да се ваксинира поне 70-75% от населението

Снимка: Булфото, списък

" Когато се появи зараза незабавно почват имунизации. Трябва да достигнем 75% ваксинирани, с цел да е предпазено обществото като цяло. Но те остават доброволни ". Това обясни здравният държавен основен контрольор доц. Ангел Кунчев.

" Ваксините ще дойдат в България, когато те публично бъдат утвърдени от Европейски Съюз. Действително Англия е декларирала, че ще стартира използването на имунизацията по-рано, това е политическо решение и крие опасности ", сподели той.

Здравният министър Костадин Ангелов разяснява дали имунизацията ще отиде при хората или те при нея. Той изясни, че тази ваксина ще бъде раздадена в съответните лечебни заведения. Ще има и мобилни екипи, които да покрият цялата страна, с цел да може всеки искащ да се имунизира.

" Прилагането на имунизациите ще се случва едвам след разрешаването за приложимост от Европейска комисия. Всяка една ваксина е на друг стадий. На този стадий в най-напреднал стадий са на " БиоНтех/Пфайзер " и " Модерна ". Европейската организация ще завърши за първата ваксина оценката на 29 декември, а за втората - през януари 2021 година Ще бъде осъществена подробна оценка, която ще даде гаранция, че имунизациите, които ще бъдат употребявани в държавите-членки, че дават отговор на всички условия ", обясниха още от щаба.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР