снимка Булфото, архив и гражданиДрамата с изливането на фекални води

...
снимка Булфото, архив и гражданиДрамата с изливането на фекални води
Коментари Харесай

Скъса се и новата тръба на дъното във варненското езеро. Фекалиите текат отново

снимка Булфото, списък и жители

Драмата с изливането на фекални води във Варненското езеро се повтаря.

Това излиза наяве от известие на пресцентъра на Община Варна.

В него се споделя, че през днешния ден е получено съобщение от „ Хидроремонт ИГ “ ООД, че при оглед на новата тръба в езерото е установено огъване, което води до понижаване на сечението ѝ, налична цепнатина в зоната на прегъването и отчасти приключване на отпадни води.

Не се оповестява какви количества изтичат.

„ По първични данни от компанията считат, че причина за зародилия проблем е неравният терен, където краткотрайно е положена тръбата. От „ Хидроремонт ИГ “ ООД декларират подготвеност при удобни метеорологични условия да извършат нужния ремонт на тръбопровода за своя сметка в границите на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, „ ВиК- Варна “, Областна администрация – Варна “, предадоха от кметския пресцентър.

От известието излиза наяве, че за пръв път неправда с тръбопровода е записана от „ ВиК- Варна “ на 15.01.2021 година, когато са установени „ аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените елементи на КПС Аспарухово “.

От община Варна допълват: „ Тръбопроводът сега е в развой на строителство, а от месец септември е краткотрайно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея. “

Очаквайте детайлности! 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР