Снимка Булфото, архивДемократична България (ДБ) е готова, без да поставя

...
Снимка Булфото, архивДемократична България (ДБ) е готова, без да поставя
Коментари Харесай

Хаджигенов: След полагането на клетва, ще внесем искане за изслушването на Рашков и Стоилов относно Гешев

Снимка Булфото, списък

" Демократична България " (ДБ) е подготвена, без да слага претенции за свои представители в държавното управление, да беседва с първата по резултат групировка " ИТН ". Преговорите ще са за съответни политики и ясно настройване на парламентарната формула, която ще застане зад това ръководство. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред

" За мен е значимо да успокоим нещата и да се върнем към минимални положителни маниери, тъй като това е значимо. Има хора, които се кефят на шоуто, само че има доста по-голяма група хора, които изпитват омерзение и това убива демокрацията. Да се върнем към процедурата и нейния смисъл. Може да изключим въобще наши представители, с цел да няма опошляване. Гаранциите, че ще се вършат неща, а други – не, минават през хора. Въпросът е защо ръководство ще гласуваме ", сподели Иванов.
Той добави, че Демократична България има 3 основни целта, на които ще държи при договарянията с парламентарните сили. Това е държане далеко Движение за права и свободи от ръководството, промяна на основния прокурор и състав на Висш съдебен съвет, както и парламентарни следствия за " Росенец ", Топлоелектрическа централа Варна и други

Що се отнася до метода на " ИТН " да предложат подготвен проектокабинет без разискване и налице да е рискът от нови избори, в случай че той не бъде подсилен, Иванов още веднъж акцентира на значимостта на диалозите.

" Моля никой да не се пробва по отношение на нас да ползва такива подходи, които леко наподобяват като шантаж. Ние ще бъдем извънредно градивни. Продължаваме да желаеме да опитаме на база на първия мандат да бъде конструирано държавно управление, с което да могат да бъдат направени промени, което да е основано на болшинство, което да изключва Движение за права и свободи. Много е значимо това ", изясни той.

По думите му, в случай че не може да се сформира кабинет в този парламент, отговорността няма да е на тези, които търсят разговор.

" Думата " парламент " идва от диалог, от говорене. И това има смисъл, тъй като от наша позиция ние в никакъв случай не сме казвали, че ще подкрепим всяко държавно управление. Казвали сме, че няма да сложим предварителни условия ", уточни още веднъж Иванов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР