Снимка Булфото, архивБезсмъртният полк“ като гражданска международна акция вече е

...
Снимка Булфото, архивБезсмъртният полк“ като гражданска международна акция вече е
Коментари Харесай

Безсмъртният полк ще отбележи 76-тата годишнина от Победата в над 47 български града

Снимка Булфото, списък

„ Безсмъртният полк “ като гражданска интернационална акция към този момент е традиция в България. Нашите редове пазят Истината за Великата победа над хитлеристките пълчища, прекланят се пред паметта на нашите родственици, които отдадоха живота и силите си за един нов свят - за свят без фашизъм и нацизъм, означават с топлина и наслада този величествен Ден! " - пише Павел Иванов Председател на Фондация „ Безсмъртният полк ” и приканва:

" През 2021-ва година също ще отбележим 9-ти май в над 47 български града!

С оглед на продължаващата пандемична конюнктура в България и ограниченията, които се постанова да съблюдаваме, ние ще организираме провеждането на „ Безсмъртният полк “ по метод, който да не заплашва живота и здравето на участниците в него.

Призоваваме участниците във всички форми на осъществяване на " Безсмъртния полк " да съблюдават нужната отдалеченост от 1,5 м. един от различен и да носят защитни маски, с цел да не популяризират болестта.

Фондация „ Безсмъртният полк “ предлага на всички участници в това грандиозно събитие през 2021-та година да отбележат нашия празник онлайн и в обществените мрежи, а там където е допустимо - да поднесат цветя и венци пред паметниците на Победата и да се преклонят пред героизма на българските и руските антифашисти.

Нека всеки българин, който има родственици – участници в Съпротивата против фашизма в интервала 1923-1945 година, да популяризира техните фотоси в своите обществени профили и в групите, в които членува.

Всеки, който желае и има тази опция, може да обработи своите фотоси и върху тях да постави символиката на „ Безсмъртния полк “, която може да бъде свалена от уеб страницата на фондация „ Безсмъртния полк “ https://bezsmartniatpolk.com или от facebook-групата на полка https://www.facebook.com/groups/bezsmartniatpolk/.

Нека и тази година ние ще застанем един до друг с нашите героични прародители, които унищожиха кафявата чума, и ще сведем глави пред тяхната всеотдайност.

Управителният съвет на фондация „ Безсмъртният полк ” следи с внимание развиването на епидемиологичната конюнктура и се надява, че напълно скоро ще можем да организираме нашето годишно събитие в обичаен порядък.

***

„ Безсмъртният полк “ приема за своя съществена задача запазването във всяко семейство на персоналната памет за поколението, взело участие в Антифашистката опозиция и Втората международна война.
Участието в „ Безсмъртния полк “ значи, че всеки българин, който помни и уважава собствен родственик – деец от Българската войска, партизанин, незаконен, войник от Съпротивата, политически концлагерист и пандизчия, взел участие в Антифашистката опозиция и във Втората международна война, на 9-ти май всяка година ще излиза на улиците на своя град с техните фотографии, с цел да вземе присъединяване в Парада на „ Безсмъртния полк “. Участието в „ Безсмъртния полк “ е непринудено.
„ Безсмъртният полк “ е неправителствена, нерелигиозна, нетърговска и неполитическа самостоятелна социална организация. В редовете на „ Безсмъртния полк “ може да встъпи всеки жител, без значение от своята религия, народност, етнос, политически или други възгледи. „ Безсмъртният полк “ сплотява хората. Всичко друго е недопустимо за нас.
„ Безсмъртният полк “ изключва потреблението на символика, друга от онази, която има отношение към Антифашистката опозиция и присъединяване на Българската войска във Втората международна война.
Акцията е извършена за пръв път през 2012 год. в съветския град Томск.
На идната 2013 акцията „ Безсмъртен полк “ се организира в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.
През 2015 „ Безсмъртният “ полк марширува в 15 страни.
От 2016 година България също се причислява в самодейността.
„ Безсмъртният полк “ в Русия и „ Безсмъртният полк “ в България са част от една и съща идея – ние сме дружно и работим в тясно съдействие, тъй като „ Безсмъртният полк “ е един в целия свят.
„ Безсмъртният полк “ не може да се разпознава с никой човек – политик, държавник, държавен или общински чиновник или фаворит.
„ Безсмъртният полк “ са хилядите починали и техните потомци. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР