Снимка: БулфотоАко постигнем съгласие и пет дни преди изборите, България

...
Снимка: БулфотоАко постигнем съгласие и пет дни преди изборите, България
Коментари Харесай

Захариева: Ако постигнем съгласие дори пет дни преди изборите, България ще одобри Рамката за преговори на РС Македония

Снимка: Булфото

" Ако реализираме единодушие и пет дни преди изборите, България може да утвърди Рамката за договаряния на районен съд Македония ". Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. " Ние имаме доста ясна позиция. Искам да подчертая, че тя няма нищо общо с изборите ", добави тя.

Захариева подчерта, че главното в разногласието е обвързвано с осъществяването на Договора за добросъседство и другарство, който бе подписан през август 2017 година

„ Най-голямата операция, която идва от Скопие е, че ние им отхвърляме правото на самоопределение. Ние не отхвърляме на българските жители да се самоопределят, какво остава за непознатите жители “, сподели още Захариева пред NOVA.

„ Ние имаме интерес районен съд Македония да стартира договаряния, само че ние няма по какъв начин да си затваряме очите пред отбраната на националните интереси„, акцентира вицепремиерът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР