Снимка: btvПо всичко изглежда, че ЧЕЗ са готови да продадат

...
Снимка: btvПо всичко изглежда, че ЧЕЗ са готови да продадат
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Надзорният съвет на ЧЕЗ може би клати чешкото правителство

Снимка: btv

По всичко наподобява, че ЧЕЗ са подготвени да продадат българския си бизнес на компания, която не може да потвърди, че има парите за енергото на цяла Западна България. Това разяснява Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти ” в студиото на „ Лице в лице ” по btv.

Той преповтори концепцията на националистите да се улесни придобиването на енергийна инфраструктура от страната.

„ Нещо се случва в Надзорния съвет на ЧЕЗ, което въобще не е обикновено – показва се (като банкова гаранция – б.р.) писмо от Българската банка за развиване, в което се споделя категорично, че не е вдишване на финансов ангажимент. (…) Може би си клатят личното държавно управление, едни вътрешни процеси на безтегловност се отразяват на избрани органи ”, разяснява той.

По думите му влизането на страната в договорката за ЧЕЗ-България не е нещо, което ще навреди на националните ползи. Веселинов добави, че сега се продават 67% от бизнеса на енергийното сдружение и в случай че страната вземе 34% Гинка Върбакова и нейната „ Инерком ” ще е „ дребният сътрудник ”.

Според националиста сдружението е надценено – службите оценили активите при започване на 225 млн. евро, чехите желали 240, а в този момент се приказва за 340 млн. евро. Затова и той разяснява, че би желал нова процедура с непосредствено присъединяване на страната.

По тази линия са и законови промени, предлагани от Оперативна програма – при продажба на стратегическа инфраструктура, тя да се предлага първо на страната, а в случай че въпреки всичко отиде в частни ръце, то това да става чак след позволение от КЕВР. Веселинов акцентира, че задачата не е Гинка Върбакова да бъде отказана от пазаруването на ЧЕЗ, а да е несъмнено, че може да ръководи компанията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР