Снимка: btvnovinite.bgС изложби, музика и театър в Пловдив продължава програмата

...
Снимка: btvnovinite.bgС изложби, музика и театър в Пловдив продължава програмата
Коментари Харесай

Пловдив 2019: С изложби, музика и театър продължава програмата от откриващия уикенд

Снимка: btvnovinite.bg

С изложения, музика и спектакъл в Пловдив продължава програмата от откриващия уикенд, с който се сложи началото на плана " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ". През целия ден остава отворена изложбата " Необозримо за Кольо К. ", която показва разноликото творчество на известния пловдивски създател Кольо Карамфилов.

От 10 до 12 ч. в Градската художествена изложба програмата е отдадена на децата, които въодушевени от творбите на Карамфилов, ще имат късмет да изработят своя творба.

Децата са в центъра на програмата в експозиция " Енчо Пиронков ", където още веднъж ще рисуват под упътването на художник и в експозиция " Мексиканско изкуство ", където е подредена изложбата " Януари - месец на Радичков ".

" Живата планета " е мотото на план в Природонаучния музей в Пловдив, където има галерия с вход свободен за деца и проведени занимания (при хубаво време) в Дондуковата градина. В Историческия музей, посредством пътуващата галерия " Евридика ", " Музейка " ще опише на малчуганите най-популярните открития от 19 и 20 век. В Етнографския музей ще се състои детска работилница към изложбата " Песента на дървото " на тематика " Как да измайсторим музикален инструмент ".

LUCKY ДОМ НА КИНОТО ще отвори порти с детска кино стратегия за най-малките и с вход свободен за деца. Детска ще бъде програмата в НБ " Иван Вазов ", където е експонирана изложбата " Кирилица ", която включва мостри от славянската ръкописна сбирка на Пловдивската национална библиотека.

Програмата на открита сцена " Ядрото " в Капана, през целия следобяд ще показва джаз, фолк и етно музика с присъединяване на Теодосий Спасов. От 19 ч. е началото на постановката " Мария от Буенос Айрес ", което е премиера за България на танго опера от Астор Пиацола и е със специфичното присъединяване на Люси Дяковска./ Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР