Снимка: bTV - Ладислав Цветков Технически гаф спря за кратко

...
Снимка: bTV - Ладислав Цветков Технически гаф спря за кратко
Коментари Харесай

Гаф с превода прекъсна речта на Антонио Таяни пред депутатите


Снимка: bTV - Ладислав Цветков

Технически гаф спря за малко речта на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни пред българските депутати. Преводачът не чуваше добре и се наложи Таяни да прекъсне изказването си, написа btvnovinite.bg.

Наложи се той да изчака за малко. После обаче въпреки всичко съумя да каже пред депутатите, че последният отчет на Европейската комисия демонстрира триумф на България и че сме подготвени за Шенген.

Председателят на Европарламента акцентира капацитета на страните от Западните Балкани.

Именно консолидираното им в Европейския съюз е част от целите на българското европредседателство. Самият Таяни показва положително възприятие за комизъм, когато се наложи да бъде пресечен.

„ Много ми е мъчно да приказвам български, за идващия път ще науча. Започвам изначало.

Европейският съюз разисква безвъзмезден роуминг за западните Балкани. Този район би трябвало да стане част от Европа, тъй като рискуваме тероризмът да трансформира тези територии и да ги трансформира в зона за незаконна дейност”, съобщи Таяни.

Българското председателство може да разчита още занапред на цялостната поддръжка и съдействие на Европейския парламент, съобщи Таяни.

Според него изключително подобаващ е изборът на държавното управление да направи едно председателство, отворено към жителите.

Антонио Таяни поздрави българските управляващи за постигнатия прогрес в последните години.

Той означи, че съгласно последния отчет на Европейска комисия по механизма за съдействие и инспекция България бележи прогрес. Окуражавам ви да следвате този път, съобщи ръководителят на Европейския парламент и означи, че България е дребна страна, само че с голям капацитет.

Таяни уточни, че поради външните си граници България е основна за европейската политика за доближаване, сигурност и ръководство на миграционните потоци.

Председателят на Екологичен потенциал приключи словото си на български език с думите "Съединението прави силата ", каквото е и мотото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Преди обръщението си към депутатите той се срещна с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов.

Те разискаха обстановката в Близкия изток, връзките с Турция, както и редкият късмет, който могат да получат Западните Балкани, откакто България поеме европредседателството – за към две години и половина те могат да получат опцията да стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

България е една от страните, в която има минимум евроскептицизъм, сподели той при започване на пленарното съвещание сред членовете на българското държавно управление и делегацията, водена от ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни.

Посещението на ръководителя на Екологичен потенциал у нас е обичайната аудиенция за всяка страна, която поема ротационно председателството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР