Снимка:бТВДържавните институции са пълни с хора, които не са подготвени

...
Снимка:бТВДържавните институции са пълни с хора, които не са подготвени
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Институциите са пълни с неподготвени за работата си хора

Снимка:бТВ
" Държавните институции са цялостни с хора, които не са готови за работата, която им е предоставена и за която получават заплати. Цели браншове се управляват от хора, които знаят доста по-малко от подчинените си, а тези подчинени знаят доста малко за това, което им е належащо. Държавата затъва в институционална рецесия, ". Това сподели пред бТВ водачът на „ Движение 21 ” Татяна Дончева.
„ В този безпорядък и безвластие какво очаквате? Давате страната на мутрите, които да си я парчетосат, и най-после казвате: Ау, какъв смут. Днес вият като коли за спешна помощ едни публицисти, политолози и всевъзможни други, които интензивно спомагаха това да се случи - да дойдат мутрите, да се укрепят ”, уточни Дончева.
Според нея в политическата сфера „ необразованите отиват към още по-неграмотни ”. „ И защото хората реагират като в ступор, към този момент основните политици, които редят тази работа, смятат за належащо да ви сложат на масата ЧЕЗ и да ви кажат: „ Как по този начин ще питате страната може ли да стане притежател на енергоразпространението си? Ами това е основна смяна в капиталовия климат ”. Извинявайте, само че още от Ленин е казано, че електрификацията е основно нужна на руската власт. Вие тази страна като я оставите без ток, какъв капиталов климат ще имате ”, попита Дончева.
„ Сега се ослушват и споделят: Я, тук няма да скапваме на Пеевски покупко-продажбите. Защо? Защото Пеевски държи на верижка половината кабинет. „ Борисов се е натресъл в тази обстановка и той няма по какъв начин да се оправи ”, продължи тя.
„ Хората, които имаха вяра, че нашето присъединение към Европейски Съюз ще докара до това да имаме по-големи благоприятни условия като страна да противодействаме, тъй като си фантазираха, че Европа се управлява от едни правила за господство на закона, правова страна, ред и финансова дисциплинираност, в този момент ще би трябвало да признаят, че няма нищо такова ”, сподели още водачът на " Движение 21 ".
„ От Европа има едни пари, които идват тук. Едната част се връщат в Европа по неведоми критерии, а другата се разпределят сред трима души тук. И каквото вършат тримата души тук, това го вършат и тези в Европа, които дават парите ”, уточни още Дончева. „ Няма по какъв начин да бъде измислено държавно управление, по-зависимо от външни ползи. Когато външните ползи ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, предишното, вие сте безусловно прочетена книга ”, безапелационна беше тя.
По думите? в последните 10 години има доста сериозна кадрова рецесия в ръководството на пандизите, която се задълбочава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР