Снимка: БТАУлиците на столицата на Аржентина Буенос Айрес бяха препълнени

...
Снимка: БТАУлиците на столицата на Аржентина Буенос Айрес бяха препълнени
Коментари Харесай

Хаос в Буенос Айрес. Полицията спря парада на световните шампиони и ги евакуира с хеликоптер

Снимка: Българска телеграфна агенция
Улиците на столицата на Аржентина Буенос Айрес бяха претъпкани от милиони възторжени последователи, откакто Лионел Меси и компания се завърнаха вкъщи. Денят беше разгласен за народен празник след вълнуващата им победа с дузпи против Франция в Катар. Националите се пробваха да обиколят столицата в празничен церемониал, само че се разигра цялостна полуда.

Фиестата бе анулирана по средата от полицията, откакто обстановката заплаши да излезе отвън надзор. Причината е, че по улиците на града се струпаха над 5 милиона души.
 Аржентина церемониал Снимка: Българска телеграфна агенция
Автобусът беше нападнат и от почитатели, които желаеха да се допрян до героите си. Има най-малко един смъртен случай, а 5-годишно дете е в кома в резултат на скупчванията, оповестява БНР. Полицията оповестява за 18 ранени, а мъж е скочил към рейса от мост.

Това наложи играчите да се трансферират от рейса на специфичен хеликоптер, с който се прибраха в базата на федерацията. Впоследствие Лионел Меси и Анхел ди Мария са отпътували за родния си град Росарио.

 Аржентина, хеликоптер

Шефът на федерацията Клаудио Тапиа упрекна полицията в несправяне със обстановката. Той изясни, че тимът е бил смутен, че не е траял пътуването си по предопределение, а не изплашен от събитията по маршрута. И написа в Туитър:

„ Не ни разрешават да пристигнем, с цел да поздравим всички хора, които бяха на Обелиска. Същите служби за сигурност, които ни ескортираха, не ни разрешават да продължим напред “, сподели Тапия. „ Извинявам се на всички аржентинци от името на международните първенци. Срамота е, че нещата се развиха по този начин. Жалко! “ “

Униформените предизвестиха, че в случай че рейсът продължи маршрута си, ще има риск за здравето и даже живота на още хора.

Към момента шествието е спряно и не е ясно дали въобще трофеят ще бъде показан на хората.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР