снимка: БТАУкраинският президент Володимир Зеленски посети района на град Бахмут.

...
снимка: БТАУкраинският президент Володимир Зеленски посети района на град Бахмут.
Коментари Харесай

Зеленски посети най-горещатта точка на фронта, иска още оръжие

снимка: Българска телеграфна агенция
Украинският президент Володимир Зеленски посети региона на град Бахмут. Най-горещата точка на фронта, както той самичък я дефинира. Държавният глава се е срещнал с военни представители и е наградил бойци.

От май окупаторите се пробват да разбият, само че времето минава и Бахмут разрушава освен съветската войска, само че и съветските наемници, сподели Зеленски и добави:

„ Русия към този момент е изгубила съвсем 99 хиляди свои бойци в Украйна. Скоро окупаторите ще имат 100 хиляди жертви. За какво? Никой в Москва не може да отговори на този въпрос. Те водят война и прахосват живота на хора – не на своите близки, не личния си живот, а на другите хора единствено тъй като Кремъл не може да признае грешките и извънредно се опасява от действителността. Но действителността си споделя думата. “

Зеленски съобщи, че Киев има потребност от още оръжия. Украйна стяга отбраната на границата си с Беларус поради опасения, че Русия може да приготвя нова офанзива, оповестиха управляващите в Киев.

Владимир Путин подреди на съветските спецслужби да засилят защитата на границите. Заради визитата на съветския президент в Минск, Съединените щати обявиха, че ще наблюдават деликатно дейностите на Беларус. От Минск Путин заявява, че страната му няма интерес от поглъщането на който и да е. Съединените щати дефинираха това изказване като изтъквам „ връх на иронията “.

„ Смятам, че сходно изказване може да се дефинира като връх на иронията, когато идва от водач, който тъкмо в този миг се пробва принудително да погълне територията на мирна прилежаща страна. Чухме такива думи от президента Путин в първите дни на спора, както и в седмиците преди началото му. Виждаме по какъв начин режимът на Лукашенко на процедура дава на Русия суверенитета си, своята самостоятелност “, заяви говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР