снимка: БТАСпоред ООН в началото на войната в Украйна са

...
снимка: БТАСпоред ООН в началото на войната в Украйна са
Коментари Харесай

ООН: Стотици цивилни са убити в Украйна. Признаха Голодомора

снимка: Българска телеграфна агенция
Според Организация на обединените нации при започване на войната в Украйна са документирани директни убийства на 341 мъже, 72 дами, 20 момчета и 8 девойки. Те са станали в 102 села и градове в Киевска, Черниговска и Сумска област. Това се споделя в отчет, показан от ръководителя на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, заяви БГНЕС.

По думите на Тюрк пред Съвета са документирани изтезания по бързата процедура и директни
убийства на 441 цивилни в три района
на Украйна от 24 февруари до 6 април 2022 година

„ Действителните числа евентуално ще бъдат доста по-високи. Работим по потвърждаването на още 198 хипотетични убийства в тези райони “, съобщи Тюрк пред Съвета.

Мъжете и момчетата са 88% от всички жертви на изтезания по бързата процедура. „ Това допуска, че те са били цели въз основа на техния пол “, изясни ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида.

„ Съществуват съществени индикации, че изтезанията по бързата процедура, могат да съставляват военно закононарушение – съзнателно ликвидиране. “

Хора са били екзекутирани на място след инспекции за сигурност. В къщите, дворовете и на вратите им, даже когато жертвата е посочила ясно, че не съставлява опасност. Например като е държала ръцете си във въздуха, изясни Тюрк.

Според него съветски бронирани машини и танкове са стреляли по жилищни здания, убивайки цивилни жители в домовете им.

„ Цивилни жители са били поразявани по пътищата, до момента в който са се придвижвали в границите на или сред обитаемоте места. Или до момента в който са пътували до работа “, сподели Тюрк.

За откритите стотици тела в
киевското предградие Буча
след изтласкването на съветската войска през март Тюрк съобщи, че са документирани убийствата на 73 цивилни жители там, в това число три деца, сред 4 и 30 март.

Наред с това Европейският парламент утвърди през днешния ден резолюция, с която афишира за „ геноцид “ гладната гибел – Голодомор, на милиони хора в Украйна през 30-те години на предишния век по времето на руския водач Сталин.

В текста се споделя, че законодателният орган на Европейски Съюз „ признава Голодомора, изкуствения апетит в Украйна през 1932-1933 година, породен от целенасочена политика на руския режим, за геноцид против украинския народ “.

Стъпката идва дни откакто Украйна означи 90 години от Голодомора и в миг, когато съветските сили водят опустошителна война против страната.

Киев упорства интернационалната общественост да, защото Украйна се изправя против актуалната експанзия на Москва.

Законодателите от Европейски Съюз приканиха „ всички страни и интернационалните организации, които към момента не са признали Голодомора за геноцид, да го създадат “.

Те осъдиха също по този начин „ манипулирането на историческата памет от страна на сегашния съветски режим за оцеляване на режима “.

„ Голодоморът “ от 1932-33 година – на украински „ гибел от апетит “, се преглежда от Киев като тенденциозен акт на геноцид от страна на режима на Сталин с желанието да унищожи селячеството.

Кампанията на Сталин за насилствена „ колективизация “ изземва зърно и други хранителни артикули и оставя милиони хора да гладуват.

Голодоморът от дълго време е главен противоречив миг в връзките сред Русия и Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР