Снимка: БТАШвейцария победи Камерун с 1:0 в мач от група

...
Снимка: БТАШвейцария победи Камерун с 1:0 в мач от група
Коментари Харесай

Камерунец донесе победата на Швейцария над Камерун с 1:0

Снимка: Българска телеграфна агенция
Швейцария победи Камерун с 1:0 в мач от група „ G “ на международното състезание по футбол в Катар. На стадион „ Ал Жануб “ футболистите на Мурат Якин нанесоха своя удар при започване на втората част, когато Бреел Емболо стана огромният воин на Швейцария, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пред обидно празни трибуни на стадион „ Ал Джануб “ в Доха, европейците завоюваха с 1:0 против Камерун в първия си мач от група „ G “, а победното попадение бе дело на Емболо, който е роден… точно в камерунската столица – Яунде.

Първата забавна обстановка в срещата се откри пред състава на Камерун. В 10-ата минута Брайън Мбемо се измъкна от отбраната на Швейцария и стреля, само че Зомер избави. При добавката Токо Екамби от няколко метра стреля над напречната греда.

„ Кръстоносците “ дадоха отговор с добра офанзива, която трябваше да бъде приключена от Бреел Емболо, само че му бе вдигната засада. Камерун незабавно отвърна с опция пред Зомер, който отрази удар на Чупо-мотинг.

В 30-ата минута Мартин Хонгла получи отлична опция да изведе Камерун напред в резултата, само че диагоналният му изстрел бе париран от Зомер. Секунди по-късно и Токо Екамби не съумя да преодолее стража на швейцарците.

В добавеното време Мануел Аканджи засече центриране от корнер, само че топката мина настрана от вратата.

Три минути след подновяването на играта Швейцария поведе в резултата. Джердан Шакири центрира отдясно по земя към точката на дузпата, където Бреел Емболо бе оставен непокрит и с компактен удар не остави късмет на Андре Онана.

В 57-ата минута Чупо-Мотинг финтира Аканджи, от самата аутлиния се опита да преодолее Зомер, само че вратарят за следващ път се оправи.

В 66-ата минута Румен Варгас получи пас в наказателното поле от Шакири и незабавно насочи удар, само че Онана майсторски отрази.

Резервата Харис Сеферович можеше да направи успеха на Швейцария по-убедителна в петата минута от добавеното, само че пробивът му приключи с изстрел, който бе спрян от бранител пред голлинията.

По-късно през днешния ден е и втората среща от тази група, противопоставяща Бразилия и Сърбия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР