Снимка: БТАНай-малко 28 са загиналите и 28 ранените при взрив

...
Снимка: БТАНай-малко 28 са загиналите и 28 ранените при взрив
Коментари Харесай

Десетки загинали и ранени, след взрив в каменовъглена мина в Северозападна Турция

Снимка: Българска телеграфна агенция
Най-малко 28 са починалите и 28 ранените при гърмеж в каменовъглена мина в Северозападна Турция, сочат най-новите данни, оповестени от министъра на опазването на здравето Фахреттин Коджа в Tуитър. Коджа посочи, че 11 души са били извадени на повърхността и са получили здравна помощ в болница.

Експлозията е станала в 18,15 ч. локално време нощес в мина край град Амасра, на брега на Черно море, отбелязва Франс прес.

Спасителните екипи се пробват да извадят няколко десетки миньори, затрупани в галерии, намиращи се на дълбочина 300 и 350 м. Според министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу 49 от общо 110-те миньори, които са намирали подземен по време на детонацията, са останали блокирани.

„ Изправени сме пред една в действителност тъжна картина “, сподели Сойлу.

Министърът на енергетиката Фатих Дьонмез сподели, че първичните индикации са, че детонацията е била породена от метан. В мината няма продължаващи пожари и вентилацията вътре работи вярно, сподели Донмез, добавяйки, че има частични сривания в мината, която е благосъстоятелност на държавна компания.

Първоначално турската държавна организация за битка с бедствията заяви в Туитър, че повода за детонацията е развален трансформатор, само че по-късно отдръпна това съмнение и изясни, че детонацията е резултат от възпламеняване на метан.

Очаква се през днешния ден на място да пристигна и президентът Реджеп Тайип Ердоган.

„ Иска ни се да няма повече починали и миньорите ни да бъдат избавени “, написа нощес в Туитър Ердоган.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР