Снимка: БТАМъж нарани днес с хладно оръжие хора на Северната

...
Снимка: БТАМъж нарани днес с хладно оръжие хора на Северната
Коментари Харесай

Мъж намушка няколко души на гара в Париж

Снимка: Българска телеграфна агенция
Мъж нарани през днешния ден с хладно оръжие хора на Северната гара в Париж и незабавно бе арестуван на мястото на престъплението, заяви полицейски източник, представен от Франс прес.

Според полицейски източници случаят е станал към 6,40 ч. сутринта на оживената гара Gare du Nord, която служи като възел на влаковете за Лондон и Северна Европа. Извършителят на нападението е бил въоръжен с шило и е ранил петима души, четирима пасажери и служител на реда.

Мъжът е бил задържан от полицията на гарата, откакто са разкрили огън и са го ранили, съобщи полицейски източник, който помоли да не бъде назоваван.  Той е ранен без заплаха за живота. Ранените са приети в болница. Раната на единият от тях е в лопатката.

Според френския новинарски канал BFM TV регионът е бил блокиран от полицията, с цел да стартира следствие.

Движението на влаковете също беше краткотрайно прекратено при всички заминаващи и идващи от гарата в Париж. Според France Info обаче, влаковете към този момент се движат обикновено.

Отделно, вътрешният министър Жералд Дарманен удостовери в Туиър, че нападателят е бил „ обезвреден “ от силите на полицията.

Мотивът за нападението към момента не е явен. Франция остава в положение на нараснала паника, изключително след поредицата от смъртоносни офанзиви на ислямистки радикали от 2015 година насам.

Източник: Българска телеграфна агенция, БГНЕС, „ Guardian “
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР