снимка: БТАХоливудската звезда Брус Уилис страда от нелечима форма на

...
снимка: БТАХоливудската звезда Брус Уилис страда от нелечима форма на
Коментари Харесай

Нова диагноза: Брус Уилис страда от нелечимо заболяване

снимка: Българска телеграфна агенция
Холивудската звезда Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция, предадоха международните организации. Те се позоваха на нова здравна диагноза, сложена на 67-годишната кинозвезда.

Първоначално бе обявено, че Уилис страда от афазия, проблем с говора, породен от мозъчни лезии.

„ От предходната година заболяването на Брус напреднала и в този момент имаме по-точна диагноза – фронтално-темпорална деменция “, обясниха околните на артиста в изказване.

„ За жал компликациите при общуването са единствено признак на болестта, от което страда Брус “, допълват от фамилията.

Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушавания на паметта, смяна в държанието или компликации в говора или напредването.

„ Днес не съществува никакво лекуване за това заболяване – една действителност, която ние се надяваме, че може да се промени в идните години “, акцентират околните на Брус Уилис в изказването си.

„ С хода на развиването на положението на Брус ние се надяваме, че медиите ще се постараят да привлекат вниманието върху тази болест. Тя се нуждае от доста проучвания и запознаване на обществеността с нея “, се споделя още в текста.

Изявлението е подписано от брачната половинка на Уилис – Ема Хеминг Уилис, от някогашната му брачна половинка Деми Мур и от децата на артиста – Ръмър, Скаут, Талула, Мейбъл и Ивлин.

Според някои експерти фронтално-темпоралната деменция най-често се появява при пациенти на възраст сред 40 и 65 години.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР