Снимка: БТАДания и Тунис завършиха наравно 0:0 в среща от

...
Снимка: БТАДания и Тунис завършиха наравно 0:0 в среща от
Коментари Харесай

Дания и Тунис: Първият мач без голове на Мондиал 2022

Снимка: Българска телеграфна агенция
Дания и Тунис приключиха наедно 0:0 в среща от група „ D “ на Световното състезание по футбол Катар. Това е първият мач без голове на Мондиал 2022, макар ситуациите пред двете порти. 

Двубоят беше завръщане за Кристиан Ериксен на огромен шампионат, откакто през предишното лято на Евро 2020 халфът получи сърдечен арест по време на дуела сред датчаните и Финландия.

В 11-ата минута Мохамед Драгер шутира от отдалеченост, топката рикошира в Андреас Кристенсен и излезе в ъглов удар.
В 23-ата минута Исам Джебали се разписа във вратата на скандинавците, само че голът не беше зачетен поради засада.

Точно 10 минути по-късно Пиер-Емил Хьойберг насочи отдалечен удар, само че Аймен Дамен избави вратата си.

В 38-ата минута Аиса Лайдуни насочи доста мощен шут, само че кълбото мина настрана от левия непряк дирек на вратата на „ аления динамит “. Само четири минути по-късно Джебали беше изведен самичък против Каспер Шмайхел, само че стражът направи уверено избавяне при опита да бъде трансфериран.

Аиса Лайдуни пропусна добър късмет в интерес на Тунис пет минути след почивката.

В 55-ата минута Дания вкара гол посредством Андреас Сков Олсен, само че попадението не беше зачетено поради засада при по-ранен стадий от офанзивата.

Кристиан Ериксен насочи доста прекрасен удар от разстояние в 69-ата минута, само че Аймен Дамен показва превъзходен инстикт и избави.

Силните изяви за Дания продължиха. Скандинавците направиха сериозен пропуск в 70-ата минута. Андреас Кристенсен стреля с глава след осъществяване на корнер, само че топката срещна страничната греда, а резервата Андреас Корнелиус не съумя от близко да изпрати кълбото във вратата на Тунис.

В самия завършек на спомагателното време на дуела основният арбитър Сесар Рамос преразгледа противоречива обстановка за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на тунизийците, само че до най-тежкото наказване във футбола не се стигна.

Сред запасите в състава на Тунис беше някогашният бранител на българския Славия – Надер Гандри.

Източник БТА
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР