Снимка: БТАБронзовият медалист от преди четири години Белгия стартира с

...
Снимка: БТАБронзовият медалист от преди четири години Белгия стартира с
Коментари Харесай

Белгия победи Канада в двубой от първия кръг в група „F“

Снимка: Българска телеграфна агенция
Бронзовият медалист от преди четири години Белгия започва с победа присъединяване си на Световното състезание по футбол в Катар. Тимът надви над Канада с 1:0 в дуел от първия кръг в група „ F “.

Миши Батшуай осъществя единственото попадение в срещата минута преди края на първото полувреме, а канадците изпуснаха дузпа посредством Алфонсо Дейвид при започване на мача.

За Канада това е първо присъединяване на Световно състезание от далечната 1986 година. Отборът, която ще бъде хазаин на шампионата през 2026 година дружно със Съединени американски щати и Мексико, към момента чака първия си гол в историята на шампионат на планетата, макар че господства в продължение на дълги интервали.

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес избра Миши Батшуай да води офанзивата в отсъствието на контузения Ромелу Лукаку, до момента в който Еден Азар също стартира дуела на стадион „ Ахмад бин Али “ в Ал Раян.

Канадецът Алфонсо Дейвис пропусна дузпа в 11-ата минута, която беше отсъдена поради игра с ръка в полето на Яник Караско. Наказателният удар беше доказан след интервенция на системата за видеоповторение ВАР, а ударът от бялата точка на Дейвис беше избавен майсторски от Тибо Куртоа.

Канадците могат да съжаляват, че не откриха резултата, откакто пропиляха още няколко благоприятни условия при започване на мача.

В 39-ата минута Канада претендираше за втора дузпа, откакто Ричи Ларея беше съборен в наказателното поле, само че този път след консултация с ВАР основният арбитър не отсъди такава.

Минута преди края на първата част Белгия откри резултата. Точен беше Миши Батшуай, който получи пас от Тоби Алдервайрелд и се разписа с удар по диагонала.

За Батшуай това е 27-и гол в кариерата за националния тим.

През втората част белгийците се активизираха и насочиха няколко удара към вратата на противника, само че нов гол по този начин и не беше маркиран. В 67-ата минута Кевин Де Бройне напредна по десния фланг и подаде към Батшуай, само че той не съумя да отиграе от преференциална позиция.

Десет минути преди края Кайл Ларин стреля с глава в левия ъгъл, само че Тибо Куртоа беше пласиран добре и избави.

В идващия си мач от шампионата Белгия ще играе с Мароко, а Канада излиза против Хърватия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР