Снимка: БТААржентина победи с 2:0 Полша и двата отбора излязоха

...
Снимка: БТААржентина победи с 2:0 Полша и двата отбора излязоха
Коментари Харесай

Аржентина и Полша излязоха от група „С“, Мексико отпадна от Мондиал 2022

Снимка: Българска телеграфна агенция
Аржентина победи с 2:0 Полша и двата тима излязоха от група „ С “ на Световното състезание по футбол. Южноамериканците заеха първото място с шест точки и две повече от поляците, които се класират пред мексиканците с по-добра голова разлика.

Мексико надделя с 2:1 Саудитска Арабия в другия мач и отпада с един позволен гол повече.

Аржентина имаше тотално предимство през първото полувреме на „ Стейдиъм 974 “, което обаче приключи при нулево тъждество. Основна заслуга за това имаше полският вратар Войчех Шчесни, който отрази дузпа на Лионел Меси в 39-ата минута, а редица други удари не попаднаха в задачата.

Поляците нямаха този шанс при започване на второто полувреме, когато Аржентина трансформира превъзходството си в действителна преднина. Нахуел Молина получи топката на дясното крило още в първата офанзива и изпрати невисок пас към дузпата, където Алексис Мак Алистър я засече диагонално в десния ъгъл на Шчесни за 1:0..

Аржентина продължи да управлява напълно играта и вкара за повторно в 68-та минута. Той получи пас в наказателното поле от Енцо Фернандес и преодоля Шчесни с топовен шут от упор.

Полша по този начин и не се съвзе до края на мача, само че не получи повече голове. В добавеното време Николас Талиафико се откъсна самичък против Шчесни и го преодоля, само че Якуб Кивиор съумя да почисти топката пред голлинията. В същото време Мексико позволи попадение против Саудитска Арабия и двата тима отпаднаха от Мондиала.

Така Полша ще стартира елиминациите против международния първенец Франция, а Аржентина ще срещне Австралия.

Мексико победи с 2:1 Саудитска арабия в дуел от група „ С “ на Световното състезание по футбол. Успехът не беше задоволителен за „ ацтеките “ да се класират за осминафиналите. Мексиканците и Полша, които приключват груповата фаза с по 4 точки, само че „ тайфа полска “ има по-добра голова разлика и продължава в директните елиминации на шампионата в Катар.

Още във втората минута Луис Чавес стреля неопределено, а 10 минути по-късно шут на Мохамед Кано от фаул мина над напречната греда.

В средата на първото полувреме Махамед Ал Уваис избави нов опит за гол на Чавес. Четири минути преди почивката Лосано подаде към Орбелин Пинеда, само че ударът му не беше прецизен.

В шестата минута на спомагателното време на първата част Али Ал Хасан беше доста покрай разкриване на резултата в интерес на саудитите.

Развръзката в дуела пристигна в самото начало на второто полувреме. В 47-ата минута, след центриране от ъглов удар, топката беше пратена на близката греда и Сесар Монтес с пета я насочи към Анри Мартин, който се разписа от близко.

Само пет минути по-късно Луис Чавес от фаул от към 25 метра осъществя за 2:0 във вратата на Саудитска арабия.

В 57-ата минута попадение на Лосано беше анулирано поради засада, а офанзивите на „ ацтеките “ продължаваха една след друга. В 87-ата минута нов гол на Уриел Антуна също беше анулиран поради засада.

Стигна се до петата минута на спомагателното време, когато саудитите доближиха до уверено попадение за развръзката в групата. Салем Ал Давсари се разписа във вратата, защитавана от Гийермо Очоа, след двойно подаване с Хатан Бахебри.

Мексико зае третата позиция в крайното класиране, до момента в който Саудитска арабия приключи с 3 точки и е на последно място в група „ С “. Мексиканците отпадат в груповата фаза на Световно състезание за първи път след 1978 година.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР