снимка: БТА8 декември наближава. На тази дата ще бъде взето

...
снимка: БТА8 декември наближава. На тази дата ще бъде взето
Коментари Харесай

При вето за Шенген: България готви ответни мерки

снимка: Българска телеграфна агенция
8 декември наближава. На тази дата ще бъде взето извънредно значимо решение за България. Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще гласоподава за разширението на Шенген. Очаква се страната ни още веднъж да остане пред вратата. Нидерландия, която е срещу нас, ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство.

Служебното държавно управление има подготвеност за ответни ограничения, в случай че Нидерландия и Австрия наложат несъгласие на българското участие в Шенген. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев. Той изрази вяра, че в оставащите дни може да „ надделее разсъдъкът “ в сътрудниците от Шенген.

„ Повече от явно е, че позициите на премиера на Нидерландия и канцлера на Австрия са подбудени по-скоро от вътрешнополитически съображения, в сравнение с от действително разпознати дефекти по използването на шенгенските правила от страна на България “, сподели Донев.

Поражда се подозрение за използване на двойни стандарти, изключително от страна на Нидерландия, счита служебният министър председател. Той разяснява думите на Марк Руте, че
„ българската граница се минава незаконно против 50 евро “.
„ Отбелязваме, че в позицията си Те по никакъв метод не могат да бъдат отговорност на българската страна, до момента в който министър председателят на Нидерландия прибягва и до недостойни внушения, които в България надали ще бъдат забравени скоро. Дългът ни пред паметта на тримата български гранични служители на реда, които починаха, охранявайки външната граница на Европейски Съюз, няма да го разреши “, сподели служебният министър председател.

Гълъб Донев акцентира, че критериите за присъединение към Шенген са покрити от България още през 2011 година Това е добре известно на всички участници, в това число на държавните управления на Нидерландия и Австрия. Той напомни, че през последните месеци по самодейност на България и Румъния в двете страни бяха проведени инспекции от Европейска комисия с присъединяване на заинтригувани страни членки от Европейски Съюз.

„ Областите, обект на инспекции, включиха издаването на визи, правосъдното съдействие във връзка с миграцията и опазването на персоналните данни, най-чувствителните и значими сфери, избрани от Европейска комисия. И двете инспекции приключиха с позитивни за България резултати “, напомни Донев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР