Снимка: БТА Политическият диалог между България и Албания е на

...
Снимка: БТА Политическият диалог между България и Албания е на
Коментари Харесай

Желязков: Между България и Албания няма висящи въпроси, подкрепяме страната за ЕС

Снимка: БТА

Политическият разговор сред България и Албания е на най-високо ниво. България абсолютно поддържа заключенията на Европейската комисия, както и отчета на Съвета по повод осъществяването на знаците по напредъка на Албания и се надяваме в околните седмици да се организира втората междуправителствена конференция, както и действителните договаряния по фундаменталните въпроси по основополагащите правила и по преговорните глави, свързани с върховенството на закона, разяснява Желязков.

Вижте всички фотоси

И акцентира, че в това отношение Албания може да разчита на поддръжката на България.

Снимка: БТА

" Изповядваме правилото на личните заслуги и в това отношение Албания е първенец в района на Западните Балкани - освен за европейската интеграция, само че и във връзка с политиката на сигурност в Европейски Съюз и поддръжката за Украйна ", отбеляза ръководителят на българския парламент.

Снимка: БТА

От своя страна Линдита Никова уточни, че е уверена съм, че България ще продължи да поддържа Албания в районните начинания и за интеграцията в Европейски Съюз.

Снимка: БТА

" Вярваме, че нашите връзки са доста положителни. България и Албания ще продължат реципрочно да развиват своите връзки във всички сфери на интерес. Двете страни имат и обща позиция по връзки на войната на Русия в Украйна ", изясни Никола.

Росен Желязков увери събеседничката си още, че в границите на една година ще бъде открита постоянна авиолиния сред двете страни.



Българският парламентарен ръководител е съпроводен в Албания от парламентарна делегация, в която има по един депутат от всяка парламентарна група в 49-ото Народно заседание на Република България.

По-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание се срещна с президента на Албания Байрам Бегай. Двамата разговаряха при закрити врата.

На срещата с албанския президент Росен Желязков е декларирал, че България поредно поддържа присъединението на Албания към Европейски Съюз и заема дейна позиция в интерес на основните решения за европейския път на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР