Снимка: БТА Контингентът е основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада,

...
Снимка: БТА Контингентът е основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада,
Коментари Харесай

Български военен контингент заминава на мисия в стабилизиращите сили на НАТО в Косово

Снимка: БТА

Контингентът е главно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, както и персонален състав от Съвместното командване на силите. Заместник-началникът защитата връчи на военнослужещите документа им за присъединяване в задачата и икона на Св. Георги Победноносец. Икона получиха и от заместник-кмета на Ямбол Васил Александров. Молебен за здраве и благополучие отслужи отец Стоян.

Снимка: БТА

Мисията ще продължи шест месеца, сподели пред публицисти заместник-началникът на защитата.

Вижте всички

" Опасност постоянно има, само че там заплахата е ниска. Това са превантивни дейности на НАТО, с цел да не се допусне разгръщане на напрежението. Там е много несигурно и една дребна искра може да възпламени сериозен пожар. Личният състав е добре квалифициран, защото те знаят тъкмо какви задания ще извършват в региона на задачата. Аз съм сигурен, че за следващ път ние ще потвърдим, че сме благонадежден и добре квалифициран сътрудник ", съобщи генерал-лейтенант Михаил Попов.

Снимка: БТА

Помощник-национален пълководец на контингента е майор Светлин Симеонов от ръководството на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а пълководец на ротата за защита е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на бригадата.

Снимка: БТА

Контингентът е приключил подготовката си в 42-ри механизиран батальон в Ямбол и е сертифициран от комисия от Съвместното командване на силите след извършеното обучение на полигон " Победа ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР