Снимка: БТА Към 8:30 ч. пред служебния вход на Народното

...
Снимка: БТА Към 8:30 ч. пред служебния вход на Народното
Коментари Харесай

Протест на КНСБ блокира движението около парламента

Снимка: БТА

Към 8:30 ч. пред служебния вход на Народното събрание се събраха работещи в Изпълнителна организация " Борба с градушките ", Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителна организация по горите, както и чиновници в " Напоителни системи " и Селскостопанска академия, осведомиха от синдиката.

Вижте всички фотоси

Служителите упорстват за нарастване на заплатите и възстановяване на изискванията на труд.

Снимка: BulFoto

" От този пакет от 170 млн. лв., за които КНСБ упорства сред първо и второ четене, 25 млн. са за тези институции. Всички тези хора са с към 1200 лв. заплати, а като си платят налозите - 900 лв.. Всъщност кокошката спря да снася, тъй като няма пари. Искаме в бюджета на Министерството на земеделието да се внесе законопроект, с който да се вдигнат заплатите им, тъй като са обидно ниски и не са вдигани от доста време ", изясни икономистът Любослав Костов от КНСБ, представен от.

Снимка: БТА

" Един помощник получава 1380 лв., а един професор 1680 лв.. Това са хората, които градят бъдещето и се занимават с продоволствието и храната на България. Каква просвета да се прави с унизително ниски заплати? Тази кокошка е българска порода - Ломан Браун. Ние съхраняваме българските породи, българските сортове. Ако не се грижим за тях, какво ще има от тази България ", акцентира Антоанета Янчева от Селскостопанската академия.

Снимка: BulFoto

Протестните акции се случват на фона на разискването на държавния бюджет за 2023 година Според проектоектопрограмата на Народното събрание се чака депутатите да обсъдят тази седмица на първо четене законопроекта за държавния бюджет. На изключително съвещание през вчерашния ден бяха признати бюджетите на държавното публично обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса.

Снимка: БТА

Във вторник от Националната федерация (НФ) " Земеделие и горско стопанство " към КТ " Подкрепа " разположиха спонтанна " Приемна за народни представители " до Народното събрание. По този метод те приканват депутатите да чуят настояванията им и да отговорят на значими въпроси, свързани с работата на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и Изпълнителната организация по горите (ИАГ).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР