Снимка: БТА Искаме една огромна несправедливост да бъде поправена. В

...
Снимка: БТА Искаме една огромна несправедливост да бъде поправена. В
Коментари Харесай

Забраниха Безсмъртния полк в София, той обаче потегли към Паметника на Съветската армия

Снимка: БТА

" Искаме една голяма неправда да бъде поправена. В центъра на столицата ни е редно да има огромен, хубав, възпитаващ в добродетели и показващ историята ни монумент. Този монумент би трябвало да носи положителен заряд, да разсънва възприятие на горделивост и да бъде признат от всички жители, без значение от политическите им възгледи. Вярваме, че по този начин разделянето в обществото ни ще намалее и ще можем да гледаме напред, към бъдеще, в което можем умерено да се гордеем като българи и поданици на София ", споделят уредниците на контраакцията.

За да не се допусне борба сред групи жители и нарушение на публичния ред, провеждането на несъгласуваното шествие " Безсмъртен полк " се приключва. Съгласно наредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при преустановяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме нужните дейности за непровеждане на шествието, осведомят от Столична община.

Въпреки това множеството от жители, събрали се към Паметника на Незнайния боец по-рано сутринта, поеха към Паметника на Съветската войска на обичайното към този момент шествие.

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова пък се причисли към неразрешеното към този момент шествие на Безсмъртния полк в София, което беше предавано от страницата на посолството във Facebook.



Забраната на Безсмъртния полк бе поискана през вчерашния ден от общински съветници от Демократична България, само че от общината не започнаха такава стъпка, като само показаха, че проявата не е съгласувана.

Вече повече от 30 години се води разногласието в столицата - и сред политическите сили в общината, и сред столичани, за това паметникът да бъде демонтиран и изместен. Последният политически скандал по тематиката се разгоря тъкмо в навечерието на парламентарните избори.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР