Снимка: БТА Граждани се присъединиха към празненствата, за да се

...
Снимка: БТА Граждани се присъединиха към празненствата, за да се
Коментари Харесай

Честват Тодоровден в София и в цялата страна

Снимка: БТА

Граждани се причислиха към празненствата, с цел да се порадват на конете и да научат повече за традициите. Възрастна жена в ролята на господарка раздаде погача и кравайчета на конните служители на реда. Тя поръси присъстващите с жито. Сред тях имаше и именици. Здраве и шанс за цялото семейство си пожела Тодор, за който празникът е двоен, тъй като и щерка му носи името Теодора. За първи път сме на празника в " Бенковски ", чакаме най-вече да забележим конете, уточни именикът. Здраве, благополучие и триумф си пожела Дарина. Тя показа, че и различен път е участвала на конните демонстрации, само че в никакъв случай не е яздила кон, с изключение на пони в детските си години. Възрастна жена на име Ангелина изрази вяра за здраве и шанс на всички хора и на страната ни по случай празника.

Снимка: БТА

Здраве, благополучие и доста обич пожела и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов. Този празник е обвързван и с нашата конна полиция в отдел " Специализирани полицейски сили ". Конете използваме най-вече за запазване на публичния ред в централна градска част на София. Те са характерни животни и изискват специфична подготовка на служителите на реда. Трудно е съвместяването на длъжността служител на реда и лидер на служебно животно, означи Николов. Той сподели, че броят на конете варира, само че има задоволително, с цел да бъде гарантиран публичният ред в София.

Снимка: БТА

Празникът продължи със надпревари на стадиона в кв. " Бенковски ".

В Конната база на парк " Езеро " в Бургас също се организират обичайни конни надскачания. Събитието е във връзка днешния празник Тодоровден, прочут още като Конски Великден, на който се почитат коневъдството и конния спорт. Организатор е Клуб по конен спорт " Кан Крум-Бургас ". Конете и състезателите показват умения по прескачане на трудности, паркур, и вземат участие в кушии.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР