Снимка: БТА/АР След това по-голямата група започна да хвърля предмети

...
Снимка: БТА/АР След това по-голямата група започна да хвърля предмети
Коментари Харесай

Погром в Дъблин при сблъсъци на крайнодесни и полицията след нападението с нож

Снимка: БТА/АР

След това по-голямата група стартира да хвърля предмети и да изстрелва фойерверки по служителите на реда. Демонстрантите започнаха да се разпръскват към 21 ч. по Гринуич.

Снимка: БТА/АР

При конфликтите бяха запалени двуетажен рейс и полицейска кола. Изпочупени бяха прозорците на ситуиран наоколо хотел, както и на заведение от веригата " Макдоналдс ". Полицията заяви и за разграбен магазин.

Снимка: БТА/АР

" Това са позорни подиуми... Хулиганска секта, водена от крайнодясна идеология, извърши съществени актове на принуждение ", съобщи пред публицисти шефът на ирландската полиция Дрю Харис.

Снимка: БТА/АР

По-рано денем полицията съобщи, че за нападението на площад " Парнел ", което е станало малко след 13:30 ч. по Гринуич, е арестуван мъж на към 50-годишна възраст. Случайни минувачи са се намесили още при започване на офанзивата. Сред жертвите е петгодишно момиче, което е било съществено ранено. Другите две деца - петгодишно момче и шестгодишно момиче, са получили по-леки пострадвания.

Харис съобщи, че проверяващите ревизират всички версии за нападението. Преди това обаче почитан полицейски чиновник сподели пред публицисти, че става въпрос за " изолирана офанзива ", която не е обвързвана с тероризъм. " Няма да злоупотребявам повече във връзка с терористичен претекст. Докато не сме сигурни какъв е претекстът, би трябвало да останем отворени за аргументите за случилото се ", акцентира от своя страна Харис.

Сблъсъците сред крайнодесни стачкуващи и служители на реда са съвсем невиждани за Дъблин. В Ирландия няма парламентарно показани крайнодесни партии, само че през последната година зачестиха дребните антиимигрантски митинги, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БТА/АР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР