Снимка: БТА/АР Матарела винаги е показвал солидарност с Украйна по

...
Снимка: БТА/АР Матарела винаги е показвал солидарност с Украйна по
Коментари Харесай

Зеленски бе посрещнат в Рим от италианския президент Серджо Матарела

Снимка: БТА/АР

Матарела постоянно е показвал взаимност с Украйна във връзка с компликациите й с защитата против съветските нашественици, отбелязва ДПА.

Очаква се Зеленски да изиска от Италия спомагателна помощ. След срещата с Матарела е планувано Зеленски да се срещне и с министър-председателката Джорджа Мелони, както и с папа Франциск.

Снимка: БТА/АР

" Днес в Рим. Срещам се с президента на Италия Серджо Матарела, с министър-председателката на Италия Джорджа Мелони и с папата. Важна аудиенция, с цел да се доближим до успеха в Украйна ", написа Зеленски в Туитър, оповестява Франс прес.

Снимка: БТА/АР

Германското държавно управление разгласи, че приготвя нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 2,7 милиарда евро. Предвижда се доставката на голям брой танкове, бронирани машини и системи за противовъздушна защита.

" Всички ние желаем бърз завършек на тази зверска война на Русия против украинския народ, само че за жалост той не се вижда. Ето за какво Германия ще окаже цялата помощ, която може, толкоз дълго, колкото е належащо ", се акцентира в изказване на немския министър на защитата Борис Писториус.

Снимка: БТА/АР

Подготвяните доставки включват 30 спомагателни танка Леопард-1 А5, 20 нови бронирани машини " Мардер " и повече от 100 по-малки бронирани машини, 200 дрона за наблюдаване, четири нови системи за противовъздушна защита Ирис-Т и техните пускови платформи, голям брой ракети за противовъздушна защита, 18 гаубици и муниции.

Според седмичника " Шпигел ", който заяви за подготвяната доставка, това е най-големият пакет военна помощ, предоставян от Берлин от началото на съветското настъпление. Подготовката му беше оповестена в навечерието на вероятно посещаване на Зеленски в Германия. Според информация, оповестена в немските медии, Зеленски може да се насочи към Германия след визитата си в Рим. Очаква се на следващия ден той да се срещне с немски водачи и да получи европейската премия " Карл Велики ".

Посещението към момента не е публично доказано от Берлин.

Германия от дълго време е подложена на критика от Киев и някои от европейските си сътрудници за плахата си военна поддръжка за Украйна. Но от няколко месеца Берлин засилва напъните си в тази област, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР