Снимка: БТА/АР Катедралата Нотр Дам е обект от световното наследство

...
Снимка: БТА/АР Катедралата Нотр Дам е обект от световното наследство
Коментари Харесай

Редят с кулокран новите греди за покрива на опожарената Нотр Дам в Париж

Снимка: БТА/АР

Катедралата " Нотр Дам " е обект от международното завещание на ЮНЕСКО и годишно привличаше над 13 милиона гости.  

Снимка: БТА/АР

Сложната интервенция по разпореждане на гредите, тежащи от 7 до 7,5 тона, притегли тълпи зяпачи по моста над река Сена и по крайбрежията ѝ.

Снимка: БТА/АР

" Мисля, че тази заран това е магически миг за доста парижани ", сподели делегираният министър на превоза Клеман Бон, като означи, че Сена ще бъде в центъра на Олимпиадата в Париж през 2024 година

Генерал Жан-Луи Жоржелен, назначен от френския президент Еманюел Макрон да надзирава реставрацията на " Нотр Дам ", разгласи, че даже тежкият трафик, който се чака по време на летните игри, няма да спре работата по световноизвестната катедрала.

Снимка: БТА/АР

" Ще работим по катедралата по време на Олимпийските игри, с цел да бъде подготвена през декември 2024 година ", сподели той и добави: " Това е нашата цел! "

" Нотр Дам ", която гледа към историческия център на Париж от остров на Сена, беше погълната от пламъци през 2019 година Впоследствие беше взето решение паметникът да бъде възобновен с обичайни строителни способи от предишното.

Снимка: Getty Images

Майстори дърводелци използваха средновековни техники, с цел да сглобят покривните секции от греди, които са необятни от 14 до 16 метра и високи от 12 до 13 метра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР