Снимка: БСПД-р Десислав Тасков направи ексклузивен коментар на това, което

...
Снимка: БСПД-р Десислав Тасков направи ексклузивен коментар на това, което
Коментари Харесай

Д-р Десислав Тасков за болницата в Шумен: Положението е сериозно, опасно е, но със страх не става

Снимка: Българска социалистическа партия

Д-р Десислав Тасков направи извънреден коментар на това, което се случва в болничното заведение в Шумен.

Лечебното заведине е едно най-натоварените в момента, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия доктор Десислав Тасков в ефира на БТВ. Той дава наряди в коронавирус отделението там от началото на седмицата, откакто се отзова на апела за помощ на диспансера, останал без лекари, написа Novini.bg.

В момента има 43-ма пациенти с коронавирус в профилирания бранш на Шуменската болница, посочи доктор Тасков и разяснява: „ Ние сме в тежко поделение, където естеството на работа е най-сериозно сега. Много добре знаем какъв е рискът, приели сме го, решили сме го сами, това е въпрос на персонален избор “.

Лекарят-депутат от левицата дружно с сътрудниците му проф. Георги Михайлов и доктор Илиян Тимчев от Българска социалистическа партия към този момент цяла седмица са отвън Народното събрание и дават доброволния си труд в лечебните заведения в Шумен и Свищов. Невъзможността да участва на съвещанията в Народното събрание, социалистът разяснява по този начин: „ Получих особено позволение от министъра на опазването на здравето, след диалог с водача на партията ни, г-жа Корнелия Нинова, и имам формалното позволение да работя тук сега “.

Д-р Тасков разказа обстановката в отделението: „ Положението е съществено, рисково е, доста по-различно от това, в което сме привикнали да работим като стационар, само че със боязън не става “. По думите му главният проблем е непредвидимостта на вируса:

„ Поведението при тези пациенти е доста по-различно, тъй като не знаеш по кое време ще се утежни и незабавно би трябвало да има реакция “. Той разказа най-тежките моменти на инфектираните като “буквално битка за въздух. “

„ Когато влезеш в коронавирус бранш и видиш какво е ситуацията, се радваш на всяка ръка, която е подготвена да помогне, без значение от кое място идва тя. За политика в тази ситуация не може да става въпрос, политиката е здравето на нацията “, показа още лекарят-депутат от Българска социалистическа партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР