Снимка БСПКогато обсъждаме толкова важен въпрос за еврозоната, беше редно

...
Снимка БСПКогато обсъждаме толкова важен въпрос за еврозоната, беше редно
Коментари Харесай

БСП подкрепя влизането ни в еврозоната, но без да са съучастници на ГЕРБ

Снимка Българска социалистическа партия

„ Когато обсъждаме толкоз значим въпрос за еврозоната, беше редно финансовият министър да участва на дебатите тук и да посочи някои въпроси. Тази тематика вълнува българските жители и беше разумно, в случай че има терзания, каквито към този момент има, той да внесе утешение ”. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от трибуната на Народното събрание, съобщи вести.бг.

По думите му левицата не приема метода на болшинството към този извънредно сензитивен и значим за всеки един български жител въпрос.

„ Как е допустимо за такава сериозна смяна на крайник да се внасят решения на Народното събрание, които засягат въпроси за години напред и да се разискват на пожар и да бъдат принуждавани парламентарните групи в придвижване да взимат сходни решения ”, пита се Вигенин. Той изясни, че когато се разискват въпроси, засягащи същината на действие на българската страна, а точно допустима смяна на валутният курс, който 25 години не е променян, на мрачно да се вършат такива оферти е презрян метод.

„ По този метод компрометирате концепцията за присъединение на България към еврозоната. Българска социалистическа партия постоянно е подкрепяла и политически, и с дейностите и гласуванията си присъединението на страната ни към еврозоната. Ще продължим да го вършим и ще работим това да се случи тогава, когато България е подготвена. Но това което вършиме, разрушава доверието на българските жители в този развой ”, заяви Кристиан Вигенин.

Социалистът напомни, че левицата не един път е поставяла въпроса за метода, по който се прави законодателство в българският парламент при ръководствата на ГЕРБ. Вигенин изясни, че, подхождайки към подготовката за присъединение на България към ЕРМ2, ръководещите е трябвало в точния момент да проведат диалози с парламентарните групи и с специалисти, които да обяснят на българските жители какво следва.

„ С това, което вършиме, създавате страхове. Българска социалистическа партия е задоволително виновна партия, с цел да не сътворяваме спомагателни страхове, само че в последните дни всеки един от нас получава десетки обаждания- какво се случва, ще се сменя ли курсът на лв., би трябвало ли да обръщаме парите си от левове в евро ”, сподели той.

„ Ние не сме срещу, по принцип, това решение, което се предлага. Смятаме, че с метода, по който се предлага това решение, се основава колизия. Затова през днешния ден ще се въздържим. Смятаме, че е национално отговорно предлагането на Менда Стоянова за смяна на Закона на Българска народна банка да бъде изтеглено ”, съобщи Вигенин.

„ Ако вие оттеглите предлагането за смяна в Закона за Българска народна банка, в случай че дадете време да се приготви текст, който да инкорпорира текстовете от това решение, което през днешния ден оферирате, парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще поддържа подобен текст. Но по този начин, както вие подхождате, ние не можем да бъдем съучастници с това. Ще продължим поддръжката си за присъединението на България към еврозоната, само че при безапелационни и ясни гаранции, че ще бъде предпазен националният интерес, ще бъде предпазен обменният курс, подобен, какъвто есега, и ще има цялостни гаранции, че спестяванията на хората и компаниите няма да пострадат ”, завърши Кристиан Вигенин.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР