Снимка: БПЦБългарският патриарх Неофит прие днес новия посланик на САЩ

...
Снимка: БПЦБългарският патриарх Неофит прие днес новия посланик на САЩ
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с Херо Мустафа и каза: Надявам се един ден сънародниците ни от САЩ да се приберат

Снимка: БПЦ

Българският патриарх Неофит одобри през днешния ден новия дипломат на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа. Срещата се състоя в Софийската митрополия, оповестиха от Българската патриаршия, представена от Novini.bg.

В срещата са взели участие също Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - шеф на отдела " Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ.



Посланик Херо Мустафа е изразила своята признателност за опцията да се срещне и беседва с предстоятеля на Българската православна черква при започване на своя мандат като дипломат на Съединени американски щати в България. " Всеки ден се старая да отстранявам време да опозная вашия хубав град, страната и прелестните хора, които живеят тук ", е споделила Херо Мустафа. Патриарх Неофит е обърнал внимание на това, че страната ни има много мощна емиграция в Съединените щати, като е допълнил, че някои от нашите сънародници там са устроили добре своя живот в Съединени американски щати. " Мнозина са устроили своя живот на този континент. Успели са да устроят и своя нравствен живот ", е споделил патриарх Неофит. Той е допълнил, че на територията на Съединени американски щати Българската православна черква има своя епархия, която обгрижва духовно хиляди българи. Той е изразил и своите очаквания някой ден сънародниците ни да се приберат в България.

" Тази съгласуваност с историята я виждам на всички места, освен в София, само че и в цялата страна. Смятам, че е значимо жителите на всяка една страна да имат тези качества. Да бъдат горди със своята история, просвета и обичаи ", е споделила дипломат Херо Мустафа. Тя е споделила още, че първата й работа като посланик е била в Гърция и е допълнила, че има опит от това какъв брой значима е връзката на Православната черква в обществото.
На приема е бил издигнат и въпросът за бъдещи взаимни планове и действия. " Надяваме се във времето, тук да имам опцията да допринеса за още по-голямо сближение на взаимоотношенията ни и за подобряването на виталния стандарт в района ", е споделила дипломат Херо Мустафа.



Срещата е приключила с благопожелание за ползотворна работа, както и са били изразени очаквания за бъдещи срещи и за реализирането на общи планове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР