Снимка: BORA Sailing Championship Varna 2021BORA Sailing Championship Varna 2021

...
Снимка: BORA Sailing Championship Varna 2021BORA Sailing Championship Varna 2021
Коментари Харесай

Несебър 2000 грабна трофея в първия кръг на Шампионската лига по ветроходство в България

Снимка: BORA Sailing Championship Varna 2021

BORA Sailing Championship Varna 2021 завърши при извънреден интензитет от 18 извършени гонки. В конкуренцията бяха планувани и финални гонки, които обаче не съумяха да се осъществят заради излязъл мощен шквал със мощ към 40 възла. Времето не падна до приключване на времето за последна допустима гонка и по този начин финалното класиране беше образувано с резултатите досега. 

Състезанието се организира на 12-ти и 13-ти юни, а форматът на допуска тимовете от разнообразни клубове да се състезават на ротационен принцип в четири еднотипни лодки Laser SB20. Този формат на еднотипни лодки, предоставяни от уредник, в който екипите се състезават при относително равни други условия един против различен, допуска резултатите да са плод само на техните механически и стратегически умения. Това предложи на фенове и състезатели изключителна динамичност, в която опитни състезатели се изправиха против младежи и трябваше да потвърждават уменията си един против различен. 
По време на Bora Sailing Championship най-хубавите ветроходни клубове се състезаваха за купата “Шампион по ветроходство за еднотипни лодки на България ” и дефинираха кой да се класира за квалификациите на ISLA за Шампионската лига по ветроходство. А огромните спечелили са тима на OВК Несебър в състав Яна Маркова, Ина Илиева и Александър Амин. Яна е нееднократен първенец на България в клас Оптимист, Лазер 4.7 и Радиал, както и нееднократен първенец на 470. В кариерата си също е притежател на 12-то място на Световно състезание през 2010. Екипажът добавя Ина Илиева – нееднократен първенец на 470 и Балкански първенец в екип с Яна Маркова. Александър Амин е победител от Босфорус Къп на килови яхти, народен първенец IRC 1 и притежател на второ място в ORC Регата Палма Де Майорка. 
Второто място е за LZ Yachting  1991 със шкипер Лъчезар Братоев и състав Жулиета Иванова и Мария Христова, които водиха безапелационно през първия ден, само че замалко изпуснаха първото място. Все отново, LZ Yachting 1991 имаха огромен мотив за наслада, защото вторият им тим North Sails също взе подиум в състав Стефани Музакова, Светлин Караджов, Калоян Каталиев. Стефани е притежател на повече от 50 медала и 60 купи от национални и интернационалните регати. Десет следващи години е републикански първенец на България, 5 следващи години Ветроходец на България в олимпийския клас Лазер Радиал. 
Организатор на влиятелната конкуренция в България е " BORA Sailing ", в партньорство с " ЛЗ Яхтинг 1991 " и Семеен кодекс " Ултрамарин ". До края на годината се чака да се състоят още две регати от тази серия – в Поморие през септември и Язовир Искър през октомври.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР