Снимка БНТПредставители на европарламента са проявили интерес към кравата Пенка

...
Снимка БНТПредставители на европарламента са проявили интерес към кравата Пенка
Коментари Харесай

Кравата Пенка чака гости от европарламента

Снимка Българска национална телевизия

Представители на европарламента са показали интерес към кравата Пенка и ще посетят нея и стопанина Иван Харалампиев. Това заяви той пред Българска национална телевизия, като добави, че визитата от Брюксел е планувано за 27 юни.

Към момента кравата Пенка към момента се намира в село Копиловци, където беше поставена под карантина от Агенцията по сигурност на храните (БАБХ).

Вчера от организацията са създали наставления, а съгласно Иван, животното се усеща добре, само че е уплашено и би трябвало час по-скоро да се върне при стадото си в село Мазарачево.

Животновъдът към този момент не е наясно с тематиката на диалог с гостите от европарламента, само че споделя, че след историята с бягството на Пенка, интерес към кравата са показали хора от Германия, Англия и даже Китай с предложение да влагат в стопанството му и да оказват помощ да го развива.

Защото Пенка е знак, който трансформира и ще трансформира още доста закони в отглеждането на животни. Много хора желаят да я купят, обаче аз няма да си я дам, тъй като тя за мен е знак на горделивост, сподели Иван Харалампиев.

Кметът на село Копиловци и съседи на Иван също се включват с финансова помощ за стопанина. За Пенка пък към този момент е дарено особено устройство, което ще разрешава тя да бъде следена непрестанно и ще помогне на Иван да знае къде се намират животните от стадото му когато и да е.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР