Снимка БНТПосредници по сделката за изтребителите няма да вкарам. Ще

...
Снимка БНТПосредници по сделката за изтребителите няма да вкарам. Ще
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Няма да допусна посредници при ремонта на МиГ-овете

Снимка Българска национална телевизия
Посредници по договорката за изтребителите няма да вкарам. Ще има директно договаряне с компанията РСК - МиГ. Оттук нататък каквито и номера да има, няма да минат. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му има закони, които могат да стопират всяка една социална поръчка и даде образец тази за храната в армията. Той прикани да бъде изменен Законът за публичните поръчки, изключително когато става въпрос за национална сигурност. Според Каракачанов страната губи, тъй като е разрешила всеки да апелира.

Жалбата до Комисия за защита на конкуренцията за ремонта на МиГ-овете е подписана от " някакъв човек ", само че без документ, че той има право да го прави. Също по този начин няма превод на компанията, каквото е условието по закон. Но даже с сходни недостатъци, съзнателно позволени, Комисия за защита на конкуренцията е длъжна да даде 3 работни дни на молителя да си изправи документите, твърди Каракачанов.
Тези три дни завършват на 2 януари, по този начин Министерството на защитата не може да употребява отпуснатите от Министерския съвет 19 млн. лева, разяснява Каракачанов и предвижда, че сагата ще завърши доникъде на февруари.

Каракачанов разяснява и проблема с ремонта на самолетите " Спартан ", като сподели, че процедурата е напълно според от италианската компания реализатор, по силата на контракти от 2004-2005 година. Служебното държавно управление е направило опит да се контракти. Получили са оферта, която им се е сторила висока. Изтича им мандатът - ние продължихме. И успяхме да понижим тази сума, която се предлага. Много елементарно е да се съгласиш с първата оферта, която ти създадат, единствено че вие на следващия ден ще ме попитате, пък може и прокурор, за какво съм се съгласил при такива високи цени, твърди още Каракачанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР