Снимка БНТНяма спад на раждаемостта в болница Света София, въпреки

...
Снимка БНТНяма спад на раждаемостта в болница Света София, въпреки
Коментари Харесай

Д-р Красимира Иванова: Само в България не се гарантира безопасността на кръвта

Снимка Българска национална телевизия
Няма спад на раждаемостта в болница " Света София ", макар че по данни на националната статистика бебета през предходната година са с 5000 по-малко. Това съобщи сестрата на премиера Борисов доктор Красимира Иванова. В особено изявление за " Денят стартира с Георги Любенов " на Българска национална телевизия тя показа персоналното си мнение за проблемите в здравната система и разкри, че на политически тематики със своя брат не приказват.

" Аз не се греша в работата на Борисов. Той си има задоволително съветници. Ние си приказваме за фамилията, внуците ", добави доктор Иванова.

Личната идея на доктор Иванова е в България да има система за регулиране на кръвта, която 100% да подсигурява нейната сигурност. По думите й това се случва във всички страни в Европейски Съюз. Само че в България не е по този начин. Тука има тримесечен прозоречен интервал, т.е. тестванията са такива, че като изследват кръвта се оказва, че няма вирус и кръвта се пуска за кръвопреливане, само че след три месеца вирусът е налице и заразява и убива. Именно това е погубило и нейния татко.

Д-р Красимира Иванова, завеждащ " Неонатология " на САГБАЛ " Света София ": Моят татко умря преди години от хепатит C. Той беше инфектиран при кръвопреливане и 10 месеца по-късно се разболя. Мен това ме мъчи години наред.
Според доктор Иванова ние нямаме неприятна здравна система. Не може единствено да търсим кусурите на страната на общината. Не би трябвало да има монопол на една здравна каса, а човек да има право на избор какъв брой да се обезпечава и да знае какво ще му се заплати.

Според нея частните лечебни заведения изсмукват публичния запас.
Д-р Красимира Иванова, завеждащ " Неонатология " на САГБАЛ " Света София ": Ако би трябвало да се поддържа едно положително равнище на общински и държавни лечебни заведения, където се лекува повече от 80% от популацията, ресурсите би трябвало да се насочват към тях.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР