Снимка БНРНикой от Европейската комисия не е тръгнал да ни

...
Снимка БНРНикой от Европейската комисия не е тръгнал да ни
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев: Никой от ЕК не ни притиска за въвеждането на Истанбулската конвенция

Снимка БНР
Никой от Европейската комисия не е тръгнал да ни притиска за въвеждането на Истанбулската спогодба. Българското държавно управление няма да вкарва без единодушието на обществото нови правни правила, съобщи в изявление за предаването „ Неделя 150 “ на стратегия „ Хоризонт “ на БНР евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Той обясни каква е задачата на документа: „ Истанбулската спогодба не постанова признание на еднополови бракове. Конвенцията не изисква от държавите-членки в учебните заведения да има особено образование по полова еднаквост. Никъде не се декларира изобщо за никакви други полове и по този начин нататък “.

Според Радев главната цел на конвенцията е попречване на насилието над дами. „ Европейската национална партия е партията, която постоянно е отстоявала да се съблюдава правилото на пропорционалността, т.е. въпросите за фамилното право, брака, съжителствата и по този начин нататък да се вземат решение от държавите-членки и ние постоянно сме защитавали този принцип “, сподели евродепутатът.

Радев заяви, че напълно неотдавна в Комисията за правни въпроси се разисквало задаването на вербален въпрос по регламента Брюксел 2А. „ Това е правилник, който касае брака, касае родителската отговорност, фамилните връзки. Именно ние не позволихме взаимните съжителства, които нормално са еднополовите съжителства, да влязат в обсега на този правилник “, сподели той.

Но Партията на европейските социалисти вкарала този спор още веднъж на дневен ред. „ ПЕС гласоподава вербален въпрос, който да се прегледа в пленарна зала, за въвеждане в обсега на този правилник точно взаимните съжителства, което ние считаме, че е неприемливо “, изясни Емил Радев.

Евродепутатът от Българска социалистическа партия Георги Пирински съобщи също пред „ Хоризонт “ на БНР, че българското държавно управление и политическото болшинство са постъпили по един безконтролен метод във връзка с Истанбулската спогодба.

„ В самото държавно управление имаше 8 души, които гласоподаваха против… нямаше никаква предварителна подготовка по един въпрос, който е ясно, че възбужда въпроси, страхове и изисква най-внимателна преценка “, стимулира се Пирински.

Той изясни какъв брой по-предпазливо е работила Гърция: „ На 27 март следва одобрение на Истанбулската спогодба от гръцкия парламент след 2-годишен интервал на деликатна преценка на законодателството, на изясняване на въпросите към нея. Очаква се всички гръцки политически партии да гласоподават „ за “, като се изключи крайнодясната партия “.

Според Пирински не би трябвало да се позволява това истеризиране на самите проблеми. „ Ратификацията напълно не значи някакво механично приложение, страната продължава да бъде съотговорна за метода, по който се ползват едни или други текстове “, сподели той пред Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР