Снимка БНРДаниела Късовска подаде оставка като зам.-главен редактор на Програма

...
Снимка БНРДаниела Късовска подаде оставка като зам.-главен редактор на Програма
Коментари Харесай

Даниела Късовска: Станах свидетел на натиска над Програма Хоризонт

Снимка БНР

Даниела Късовска подаде оставка като зам.-главен редактор на Програма „ Хоризонт “ на Българското национално радио преди седмица в символ на противоречие със протичащото се там: водещата на „ Преди всички “ Силвия Великова бе свалена от ефир, а отразяването на правосъдния сектор ѝ бе отнето от преди малко назначения за и.д. основен редактор Николай Кръстев след ненадейно и бързо пенсиониране на предшественика му Ивайло Савов. Случи се и невиждано събаряне от ефир на Програма „ Хоризонт “ – в продължение на пет часа на 13 септември тя звучеше единствено в интернет, тъкмо когато трябваше да бъде предавано предаването „ Преди всички “. Същия ден публицисти от голям брой медии излязоха на митинг пред БНР, съобщи offnews.bg .

Силвия Великова бе върната в ефир след телефонно позвъняване от премиера Бойко Борисов, а назначеният преди няколко месеца общоприет директор Светослав Костов отхвърли пред Съвет за електронни медии да е отнемал ресора ѝ. На процедура Програма " Хоризонт " е без управление - Николай Кръстев подаде оставка, Късовска - също, а вторият пост на зам.-главен редактор е свободен след напускането преди няколко месеца на заемащата го Таня Величкова.

Ето какво коментира Късовска, откакто през вчерашния ден генералният шеф Костов съобщи, че се водят диалози с нея да отдръпна оставката си и се надява " разсъдъкът да надделее ".

" Аз подадох оставка сега, в който разбрах, че шефът на „ Хоризонт “ Ивайло Савов е пенсиониран и програмата се поема от някогашния към този момент основен редактор, който беше назначен за изпълняващ длъжността шеф на Програма „ Хоризонт “, Николай Кръстев.

Подадох оставка в този миг, тъй като бях очевидец, че това е резултат от напън, който беше упражняван върху управлението на програмата в продължение на цяла една седмица. Този напън стартира от понеделник предходната седмица, като интензивността му се засилваше към края на седмицата. Той беше упражняван върху някогашния към този момент шеф на Програма „ Хоризонт “ господин Ивайло Савов. Аз станах очевидец на това, защото ние с него – той, като шеф, а аз – като заместник-главен редактор - разделяме съвсем едно и също работно пространство, като в действителност сред нас стои една стъклена бариера. Много постоянно тя е отворена, с цел да улеснява работния развой сред нас, тъй че станах очевидец на пряк напън от страна на господин Светослав Костов върху господин Ивайло Савов да се случи това, което се случи по-късно и което направи изпълняващият длъжността шеф Николай Кръстев: Силвия Великова да бъде отстранена от ресора „ Правосъдие и правосъден ред “, където от години работи, и да бъде отстранена от ефира като водеща на утринния блок на Програма „ Хоризонт “ – „ Преди всички “.

Господин Ивайло Савов в сряда следобяд ме повика и ми сподели, че при него е пристигнала заповед, сподели ми я, че Силвия Великова би трябвало да бъде командирована през идващите дни в Стара Загора, с цел да образова екипа на радио Стара Загора. Бях извънредно сюрпризирана от това, тъй като Силвия беше в график да води. Това е безусловно необикновена процедура. Графиците се нарушават единствено в изключителни случаи, непредвидени условия, като болест или други такива. Те са нашите вътрешни документи, по които работим, те минават през подписи, през разнообразни управнически равнища и се утвърждават. Затова за мен това беше извънредно нелогично, погрешно и даже бих могла да кажа – казус по отношение на вътрешния ред и разпоредбите в Програмата.

Господин Савов ме осведоми, че няма да извърши тази заповед макар всички последици, които ще има по-късно. На идващия ден той беше пенсиониран доста бързо.

Какво още коментира Даниела Късовска четете ТУК

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР