Снимка: БНР“Аз съм един от тези, които се съмняваха съвсем

...
Снимка: БНР“Аз съм един от тези, които се съмняваха съвсем
Коментари Харесай

Експерт: И ГЕРБ, и БСП очакват стълба към небето, ако спечелят евроизборите

Снимка: БНР

“Аз съм един от тези, които се съмняваха напълно до неотдавна в смисъла на европейските избори “. Това сподели пред БНР Валентин Вацев, който взе участие с коментар към тематиката за разположението на силите в навечерието на европейските избори и добави:

“Едва от няколко дни смених мнението. Аз разсъждавах по този начин - изборите са една процедура, при която се разпределя и преразпределя власт. Това е работата на всички избори. Тъй като в тази ситуация не става дума за разпределение и легитимиране на власт, не беше ясно, най-малко за мен, за какво е толкоз значимо успеха или непобедата на България в европейските избори.

По-скоро се питах от кое място идва този непреклонен консенсус сред двата генерални щаба – на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ, че който победи в тези избори, ще се изкачи по стълбата към небето “, сподели още той в изявление за предаването “12+4 “.

“В Българска социалистическа партия е ясно, че който победи на тези избори, кой знае за какво, ще победи и във всички последващи избори в идния исторически откъслек от време. В ГЕРБ стигнаха даже малко по-далеч – пастирят заплаши паството си, че ще го напусне и ще го тропоса на своя заместител Цветан Цветанов. Борисов напряко предизвести гербаджийското болшинство в България, че в случай че не спечелите, ще ви напусна и ще ви предам тук на Цветан Цветанов /.../ “, разяснява още Вацев и добави:

“Тук най-малко за мен имаше проблем. Откъде идват, защото видимо те са скарани защо ли не двата щаба, а вижте по какъв начин са съгласни по този неочевиден за мен въпрос – който победи в тези избори, побеждава за всичко друго и в областта на смисъла, и в областта на живота “.

Едва преди няколко дни аз се досетих, въз основата на класиката, която съм живял за една режисура на Желю Желев, който сподели, че демокрацията се прави от демократи. Аз бих модифицирал, без да трансформирам духа на това изказване, че европеизмът се прави от европейци. Така че тези европейски избори са в действителност един български еврокастинг “, уточни още той и добави:

“На тези европейски избори ще се взема решение кой е по-европеец – Ева Майдел или таман в противен случай, Цветелина Пенкова, Александър Йорданов, Румен Гечев “.

“Истината е, че би трябвало да създадем още една крачка в разбора на понятието съвършен европеец, защото на нас ни следва да изберем 17-е идеални европейци “.

“Аз се пробвам да схвана какво значи съвършен европеец и стигам до доста простата мисъл, че същинските европейци са тези, които имат право да разпределят и да преразпределят европейски пари “, уточни още Валентин Вачев.

“Истинските европейци, потвърдените, сертифицираните, европейците без боязън и укор, получават автоматизирано право да транжират и да канализират европейските потоци пари в България. Това е действителният смисъл на европеизмът в България – колкото си по-европеец, толкоз повече къщи за посетители можеш да построиш “.

“В България се гласоподава за партия, а не за персона. Още повече аз съм сигурен, че в Българска социалистическа партия това е явна истина. Още преди време имаше един ръководител, един от предишните ръководители на Българска социалистическа партия, който твърдо съобщи и то обществено, че в тази партия, имайки поради своята – Българска социалистическа партия, ръководителят постоянно е прав. Така че от престижа на ръководителя към престижа на партията “, по този начин разяснява Вацев въпроса дали хората обръщат толкоз огромно внимание на имената, които са подредени в листите и добави:

“Ще се гласоподава за партии, само че това не значи, че това, което има да става, не визира съотношението на тези партии “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР