Снимка: БлицПрез нощта и утре ще се задържи неустойчиво, облачността

...
Снимка: БлицПрез нощта и утре ще се задържи неустойчиво, облачността
Коментари Харесай

Край на стихията? Синоптици обявиха от кой ден през следващата седмица спират пороите и градушките!

Снимка: Блиц

През нощта и на следващия ден ще се задържи неустойчиво, облачността ще е по-често забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. Из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни - в следобедните часове. Остават изискванията за местни порои и градушки. От север ще проникне малко по-хладен въздух; дневните температури ще са малко пониски и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 23 и 28 градуса, оповестява Блиц. 

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна. Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. В часовете преди обяд единствено на обособени места ще превали, до момента в който след обяд в доста региони ще има превалявания и гръмотевична активност. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Ще духа слаб до сдържан северсевероизточен вятър.

Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде най-вече облачно и дъждовно. Главно в следобедните часове ще има гръмотевична активност. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад.

По-хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра - към 18 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса. Новата седмица ще стартира с неустойчиво време - на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса. Във вторник преваляванията ще намалеят като обсег и активност, ще има и повече слънчеви часове. Все отново в Рило-Родопската област са вероятни обилни количества. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - сдържан. Температурите ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 26 и 31 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР