Снимка Би Ти ВиВ центъра на Асеновград и снощи се

...
Снимка Би Ти ВиВ центъра на Асеновград и снощи се
Коментари Харесай

Протестиращите в Асеновград затвориха за кратко главния път за Смолян

Снимка Би Ти Ви
В центъра на Асеновград и нощес се организира митинг, оповестява Би Ти Ви. Протестиращите затвориха за малко основния път за Смолян, след което се насочиха към общината.
Преди това с тях се срещна вицепремиерът Валери Симеонов, който изиска персонално да чуе от какво са недоволни. На мястото е и шефът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков.
Той съобщи пред протестиращите, че от през вчерашния ден е разгласен нов конкурс за назначение на чиновници в ръководството на полицията в Асеновград за още 9 места.
По думите му те ще бъдат разпределени в квартал „ Лозница “. Той разясни, че досега там има назначени към този момент трима чиновници, които са на курс. Старши комисар Илков посочи, че постройката за полицейско ръководство е подсигурено.
До продължителното неодобрение се стигна след пердах сред деца и треньори от тима по кану-каяк и поданици на локалната ромска махала.
Според протестиращите властта не е изпълнила обещанията си, а точно да има засилено полицейско наличие в ромската махала. Недоволните считат още, че съборените досега противозаконни постройки, не са къщи, а бараки. Според вицепремиера Валери Симеонов обаче обещанията се извършват.
В ареста за побоя са 11 души от ромски генезис. Първите митинги бяха многохилядни. Тогава имаше и опити да се нападна ромската махала, а хората желаят заслужено наказване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР